İç Mimari Proje Uygulama Takibi

Proje Uygulama Takibi

İç mimari projeniz mükemmel olabilir! Ancak sadece kağıt üzerinde. Uygulamasını üstlendiğiniz projenizde, en iyi ustalarınız ile de çalışsanız, projeniz bambaşka sonlanabilir. 

İç mimari proje uygulamasında denetim, tasarımcının tasarım, malzeme ve işçi seçimi, yenileme çalışmaları ve verilen projenin tamamlanmasına kadar tüm görevlerin uygulanmasını kontrol etmesi gereken bir süreçtir.

icmimarlıkistanbulgizem

İç Mimarın Proje Takibindeki Önemi

İç mimarınızın projenizi takip etmesi demek, projeniz uygulama sürecindeyken sizin mükemmeliyetçi gözünüzün sürekli şantiyede olması demektir. 

İç mimari uygulama takibi için, uygulama konusunda deneyimli olmak, çalışma başında harcanan zaman, olası probleme yerinde çözüm ve öneriler getirmek, ekipte olabilecek eksiklik ya da gerekli değişimlerde yedek bir ekibin olması ve en önemlisi mimarın çizimlerinden anlayabilen, onun projesine göre birebir hareket eden bir ekibin varlığıdır. 

Uygulama süreci özel bir iş programı dahilde olmalıdır. Yapılacak uygulamalar opsiyonlu olarak günlere bölünür, site ve apartman kuralları dahilinde ilerler. 

Tasarım ve mimari denetimde tasarımcının varlığı çok önemli ve zorunludur. Daha iyi performans ve projelerin uyumu için tasarımcı aşağıdaki sorumlulukları alır:

Proje Takibininin Önemi

icmimargizem

Projedeki tüm işler önerilen iş planına ve iç mimarın projesine uygun yapılırsa, toplam maliyet çok daha düşük olabilir mi? Başka bir deyişle, mimari denetim gerçekten gerekli midir? Ayrıca uygulamayı üstlenen ekibin çalışmalarının kalitesi ve nitelikleri projeyi ne kadar değiştirebilir?

Bir iç mimari projenin denetimini yapan kişinin sorumlulukları nelerdir?

İç Mimarın Farkı

icmimargizemsevilmis

Eğer projeniz uygulanması zor, özel tasarım detayları var ise, yetenekleri mükemmel bir şekilde uzmanlaşmış son derece deneyimli iç mimar bulmalısınız.

İç Mimarınız projenizi zamanında oluşturmak ve gerçeğe dönüştürmek için beklentilerinizi sağlayabilir. Bu nedenle, kavramlar hakkında endişelenmenize gerek yoktur ve yapılan çalışmanın güvenli ve kaliteli olduğundan emin olursunuz. 

Tüm denetim, müşterilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda sıklıkla ve özenli yapılmalıdır. Ekip deneyim bakımından zengin olmalı ve ileri teknolojiyi kullanmalıdır.

İç mimar projedeki her şeyi yönetmelidir: daha iyi sonuç için gerekli ekip, zaman yönetimi, sevkiyatlar, raporlar, önerilen düzenlemeler ve hedefe yönelik çalışma yapılmalıdır.

İşte aşağıda proje denetimi yapan tasarımcının en önemli 3 sorumluluğu:

içmimari

Tasarımcının ilk görevi kalite kontrolünü üstlenmektir. Tasarımcı, müşterinin tatmin edici sonuç beklentisini karşılamak zorundadır. En iyi firmalardan bile ürün alındığında ürünlerin sevkiyatında eksiklik, gelen ürünlerde problem yaşanmaktadır. İç mimar tümünü organize eder ve kontrol ederek olası problemleri önlemektedir.

Ödeme planları, iç mimarınız tarafından hem sizi hem de firmaları mağdur duruma düşürmeyecek şekilde planlanmalı ve kontrol edilmelidir. 

Tüm çalışmalar projeye uygun bir şekilde öncelik sırasına konulmalı, yapılacak çalışma belirlenen zaman aralığında bitirilmeli ve verilen tüm teslim tarihlerine uygun olmalıdır. Ekip, müşterilerin beklentilerini karşılamak için son tarihleri ​​takip etmelidir. 

İç mimari uygulama takibi hizmetini neden yararlanmalısınız?

architect

Yani, özetlemek gerekirse, nedenleri / faydaları ✅neden bir iç mimari denetim hizmeti sipariş etmelisiniz? Aşağıdaki tüm görevleri iç mimarınız sizin için üstlenecektir!

interiorarchitect

Bu makalede, tasarımınızın veya mimari projenizin denetiminin ne kadar önemli olduğunu ve iç mimari uygulama denetiminin ne kadar zor olduğunu sizlerle paylaştık.

ANAHTAR TESLİM PROJE

A'dan Z'ye İç Mimari Tasarım ve Uygulama hizmetimiz kapsamında iç mimarınız her an yanınızda!

Yorum yapın