Tadilat Projesi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

View on Instagram https://ift.tt/2xhJRQR

Tadilat Çalışmasına Başlamadan Önce bilmeniz gerekenler!

Tadilat ile ilgili Sorunlar

Tadilat hem maddi hem de manevi hatta fiziksel olarak yorucu bir süreç. Her tadilat çalışması için evimizden ayrılıp başka bir yere taşınmamız mümkün olmuyor. Kimi zaman bölüm bölüm tadilata ihtiyacımız oluyor kimi zaman da imkanımız oluyor hepsi birden aradan çıksın istiyoruz. 

Ancak korkularımız var. Tadilat fikri aklından geçen herkesin aklında belirlen belirli sorular var.

Tadilat sürecinde yukarıdaki gibi, zamanla büyük sorunlar haline dönüşebilecek sıkıntılar oluşması ihtimali, tadilat sürecine atılmamızı engelliyor ve gün geçtikçe sorunlarımız artarak günlük hayatımızı etkilemeye devam ediyor.

TADİLAT HİZMETİ

İç Mimarlık İstanbul güvencesi altında tadilat hizmeti alabilirsiniz. Keşif hizmetimiz için hemen randevu alın.

Sorunları En Aza indirin!

Hayatta bazı konularda risk alabilirsiniz. Bir ürün satın almak bunlardan biri olabilir. Geri iade edebileceğinizi ya da satabileceğinizi düşünürsünüz. Ancak tadilat projesine risk ile girişirseniz ve kötü sonuçlar ortaya çıkarsa tadilatın da tadilatını yapmak zorunda kalır, hem maddi hem de manevi sıkıntılar yaşarsınız. 

Başarılı bir tadilat süreci bu üç faktörün bir arada olması ile oluşur. 

Doğru işçilik için ekibin referansları çok önemlidir. Referans olarak gösterilen fotoğrafların ekibe ait olması ve ekibin yaklaşımı ve disiplini tadilat projenizin başarısı için oldukça önemlidir.

Sadece işçilik değil, kullanılan malzeme kalitesi çok iyi bir işçiliği kısa ömürlü hale getirebilir. İşin başında kullanılan malzemeler konusunda belirli standartlarda anlaşmalı ve buna uygun ilerlemelisiniz. Kaliteli bazı malzemelerin fiyatları yüksek olsa da uzun ömürlü olarak düşünüldüğünde en azından bir süre sonra aynı tadilat çalışmasını yenilemek ve tekrar aynı masrafları yapmak zorunda kalmazsınız. 

En iyi işçiliği bulmuş, en iyi malzemeleri seçmiş olabilirsiniz. Ancak hayatta en önemli olgu zamandır. Hem kendi konforunuzun hem de komşularınız gibi süreçten etkilenecek kişiler için belirli bir program dahilinde hareket etmek oldukça önemlidir. Tadilatı yapacak ekibin size belirli bir iş programı sunması ve bu program dahilinde ilerlemesi en sağlıklı yöntemdir.

Riske Atmayın!

Tadilat çalışmalarının sonu olmadığını çok iyi biliyoruz. Birçok farklı malzeme, farklı renk ve mobilya seçenekleri arasında çevriliyiz. Belki ne istediğimizi biliyoruz ancak isteklerimizin bir arada nasıl duracağını bilemiyoruz. 

Tadilat projeniz büyük çapta bir alanı içeriyorsa (örneğin villa tadilatı gibi) ve projelendirilmesi gerektiğini düşünüyorsanız anahtar teslim projelendirme sizin için daha doğru bir seçim olabilir. Bu sayede projeniz en ince detayına kadar projelendirilir ve başlamadan son halini görmüş olursunuz. Tüm süreç iç mimarınız tarafından takip edilir.

ANAHTAR TESLİM PROJE

A'dan Z'ye İç Mimari Tasarım ve Uygulama hizmetimiz kapsamında iç mimarınız her an yanınızda!

Aşama Aşama İlerleyin!

Başarılı bir tadilat süreci için aşama aşama ilerleyin. İlk aşamanız başarısından emin olduğunuz bir tadilat ekibi. İşlerinden emin olduğunuz ve düzenli takip edebildiğiniz firmalar ile görüşün. 

Unutmayın birlikte çalıştığınız firma sizin mekanınızı doğru planlama, doğru malzeme ve doğru ekip açısından yönlendirmelidir.

Mutfak tadilat ve banyo tadilat gibi altyapı konusunda hassas bölgelerin tadilat sürecini iç mimara danışarak başlamak en doğrusudur.

tadilat istanbul

Garanti altına alın!

Ekip derdine düşmeyin. Birlikte çalışacağınız ekipte işin aksamaması için ekibin belirli bir düzen içerisinde çalışması gereklidir. Herhangi bir aksilikte tadilatın sağlıklı devam etmesi için çalıştığınız firmanın, ekipteki eksikliğin hemen doldurulması gereklidir. 

Baştan Belirleyin!

Tadilat projesine başlamadan önce yapılacaklar listesini iyi belirleyin. Bu işlemlere göre kullanılacak malzemeleri ve malzeme markalarını belirleyerek sözleşmeye eklenmesini talep edin. 

İç Mimar Desteği

Tadilat sürecini firmamızın güvenilir ekibi ilerletir ve iç mimarınız süreci uzaktan takip eder. Dekorasyon, mobilya, renk ve malzeme seçimleri, aksesuarlandırma gibi seçimleriniz için Tadilat paketinize ek olarak Online Danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 

ONLINE DANIŞMANLIK

Tadilat sürecinde renk, malzeme, mobilya ve aksesuar gibi konularda iç mimara danışmak için Online Danışmanlık Hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Yorum yapın