Online Fotokopi – Online renkli çıktı almak avantajlı mı?

Online baskı merkezi keşfi!

Bugün sizlere çok tanıdık bir hikaye anlatacağım. Özellikle tasarımcıların çok empati kuracağına eminim. Ne kadar dijitalleşme sürecinde de olsak işimiz gereği sürekli çıktı almak zorundayız. Bir tasarımcının en güçlü silahı kalemi olduğu için gerek projeyi renkli A3 baskı bastırıp görseller üzerinden yorumlama yapmak gerekse A0 plotter çıktı alıp proje üzerinde skeç yapmak hem öğrencilik hayatımızın hem de profesyonel hayatımızın büyük bir parçası.

Plotter baskı

Öğrencilik hayatımızdan beri özalit merkezinin açılmasını bekleme, kapanmadan baskı merkezine ulaşma, baskı merkezi önünde saatlerce sıra beklemek gibi problemlerin yanı sıra makinenin ısınmasını bekleme, saatlerce ayakta renkli çıktı alınmasını beklerken fotokopi makinesinin arızalanması gibi sorunlar da yıllardır bize eşlik etmekte.

Online baskı merkezi

Öğrencilikten beri bildiğimiz birşey varsa o da projelerin hiçbir zaman bitmediğidir. Kendi görüşüm olarak proje teslim anına kadar projeyi geliştirmek benim için projeyi bitirip uyumaktan daha önemliydi. Bu yüzden öğrencilik hayatımızda zamanımız ne kadar daha fazla da olsa profesyonel hayatta tüm bu sürecin sıkıntılarını çekmek te bu sürece zaman ayırmak ta neredeyse imkansız.

Renkli fotokopi baskı

Önceleri ofise yazıcı almayı düşündüm. Araştırdıkça modeller içerisinde resmen kayboldum. İşimi halledebileceğim tek bir cihaz olmadığını kabullenmek zorunda kaldım. Hem plotter yazıcıya hem lazer A3 fotokopi makinesine hem de A4 inkjet baskı cihazına ihtiyacım olduğunu anladım. Bunların yanında proje katlama hizmeti veren bir katlama cihazı da lazımdı. İnanılmaz bir yatırım. Bu ürünleri almak seneler sürecek, üstüne üstlük cihazlardan anlayan birini de işe almak gerekecekti. En önemlisi de bu harcamaların bize geri dönüşü olmayacaktı.

a3 siyah beyaz çıktı

Öncelik sırasına göre lazer A4 baskı makinesi almaya karar verdim. Büyük bir bütçe ayırmanın yanında toner fiyatlarını da keşfedince vazgeçtim. Hele ki cihaz arızalanırsa ne yapacaktım? Ben de araştırmaya başladım. Bir yer ile anlaşmam gerekiyordu. Fotokopi fiyatları için baskı merkezlerini aradım, fiyat araştırması yapmaya başladım. Fiyatlar net değildi. Bir sisteme oturtamamakla birlikte hızlı bir servis yoktu. Birini gönderip çıktıyı aldırmam ya da kurye tutmam gerekiyordu. Astarı yüzünden pahalıya çıkacaktı. Üstüne üstlük mesajlarıma geri dönülmüyor, uzun süre telefon başında beklemem gerekiyordu.

Online plotter hizmeti

İnsanın ihtiyacı olduğunda aklına geliyormuş. Keşke hızlı ve ekonomik bir online baskı çözüm merkezi olsa da ben hiç böyle derdimi yazmak zorunda kalmasam diye düşündüm. Belki vardır diye araştırmaya başladığımda buradanbastir.com adresini buldum. Sipariş vermek basit gibi gözüküyordu.

Online ciltleme hizmeti

Öncelikle PDF formatındaki dosyayı yüklemeniz ardından A3, A4, A5 ya da A1 ve A0 seçeneklerinden birinin seçmeniz gerekiyor. Sonra ise renkli online çıktı alma mı siyah beyaz çıktı mı istediğinizi belirtiyorsunuz. Sayfaların tek taraflı mı çift taraflı mı basılacağını seçtikten sonra baskı kalitesini belirliyorsunuz. Üzerinde karalama yapabileceğimiz daha ucuz maliyetli siyah beyaz çıktılarımız için inkjet seçeneğini tercih ettim. Oldukça ucuz online fotokopi hizmeti. Kaliteli görsel baskılarımız için ise online A3 lazer baskı hizmetini seçtim. A3 çıktılarımı her zaman spiralli cilt yaparak bastırırım, online spiral hizmeti olması beni çok mutlu etti.

Online lazer baskı

Dosyalarımı yüklediğim an fiyatın aşağıda belirmesi seçimlerimi yapmamı kolaylaştırıyordu. Peki siparişim ulaşması için ne kadar beklemem gerekliydi? Ödemeyi kolaylıkla kapıda yapabiliyor ya da kredi ve banka kartlarım ile halledebiliyordum. En güzeli de Yurtiçi kargo ile ertesi gün teslim online fotokopi hizmeti. Saat 13’e kadar projemi yüklediğimde ertesi gün mutlaka elimde oluyor. Acil ihtiyaçlarım için İstanbul Ekspress hayat kurtarıcı. Evden çıkmadan önce projemi yüklüyorum ve arabayla trafikte şantiyeye gidene kadar projemin çıktısı alınıp şantiyeye teslim ediliyor. Aslında fikrimi gerçekleşmiş halini buldum. Hem tüm o makinelere istediğim anda ulaşabiliyorum hem de onlar ile ilgili herhangi bir ödeme ya da bakım masrafı ile uğraşmıyorum.

Fotokopi merkezi online

Bundan sonra şantiyeye ulaşmasını istediğim tüm çizimleri plotter baskı hizmeti ile bastırıp, katlama seçeneği ile katlatıp şantiyelerime yolluyorum. Müşterilerime ise projelerimi online yollamanın yanı sıra spiralli kitapçık haline getirip A3 lazer baskı ile çıktı alıp, direk evlerine ya da ofislerine gönderiyorum. Şehir dışında çok proje yapan bir firma olarak bu hizmetler tam da aradığımız hizmetler! Hem ekonomik hem de çok basit!

Yorum yapın