İç Mimari Proje Aşamaları

İç Mimari Tasarım Projesi Hangi Aşamalardan oluşur?

Merhaba! Bugün size bir iç mimari tasarım projesi nasıl oluşturulur ve bu süreç hangi aşamaları içerir bundan bahsedeceğiz.

“İç Mimari Proje Aşamaları” videomuzu izleyerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

İç Mimari Tasarım projesinin, bir inşaatın oluşum sürecinden itibaren planlanması gerekir. Bir yapının oluşumundaki en önemli etken yapının kullanım amacıdır. Bu noktada bir yapının tasarımı içten başlar diyebiliriz. Bir iç mekan tasarımı projesinin oluşturmanın amacı, nihai sonucu görmek ve bu süreçte yapılacak çalışmayı planlamaktır. Bizim  görevimiz bu süreçte sizi doğru yönlendirmek ve tasarlanan mekanın son halini görseller ile sunarak sizi hayal ettiğiniz iç mekana bir adım daha yaklaştırmaktır.

3D Plan

Projenizin oluşumunda tasarlanacak mekânın sadece görsellerini değil, aynı zamanda uygulamamın nasıl olacağı ile ilgili bilgileri de elde edersiniz. Sahip olduğunuz bu bilgiler projeniz için gerekli olan bütçenin ve onarım sürecinin planlanmasına yol gösterici olacaktır.

Projenin tasarımına başlamadan önce, müşterilerimizin iç ve dış mekan tasarımındaki isteklerini, renk ve malzeme gibi dekorasyonun konseptini belirleyen tüm etkenlerdeki tercihlerin belirlenmesi ve tadilat olması gereken alanların not edilmesi sürecin sağlıklı ilerlemesi açısından büyük önem taşır.

icmimariprojeasamalari

Çoğu zaman, müşterilerimiz hayallerindeki yaşam alanını tarif ederken zorlanıyorlar. Bu durumda, farklı tarzlardaki iç mekan tasarımlarını müşterilerimiz ile paylaşarak tasarım konseptine karar verilmesinde yol gösterici oluruz. Konsepti belirlerken sadece mekanın tarzını belirlemek yeterli değildir. Mekanı kaç kişinin kullanacağı, ihtiyaç olan oda sayısı, yemek masasının kaç kişilik olacağı ya da ne kadar depolama alanına ihtiyaç duyulduğu gibi detaylı sorular ile iç mekanın temel fonksiyonlarının belirliyoruz.

Gerekli tüm bilgiler toplandıktan sonra, müşterilerimize bir keşif ziyaretinde bulunarak gerekli ölçüler alınır, mevcut tesisat ağını ve özellikle bir bütün olarak iç mekanı inceleriz. Bundan sonraki aşamada  bir planlama çözümü oluşturmak için tasarım projesinin ilk aşamasına geçilir. Farklı planlama alternatifi sunarak müşterilerimize seçim şansı tanıyoruz. Müşterilerimiz ile iç mekan planlaması konusunda mutabakata vardıktan sonra ön proje aşamasına geçiyoruz.

360° Sanal Tur

Projelendirme Aşaması

Tasarım projesinin görselleştirme aşaması, mekanın seçilen mobilya ve malzemelerle bitmiş halinin 3 boyutlu görsellerini sunduğumuz aşamadır.

Projenin gerçek mobilya ve malzemelere yansıtılması için net bir fikir sahibi olmak gerekir. Müşterinin gelecekte satın alabileceği ürünler ya da iç mimarınız tarafından tasarlanıp hayata geçirilebilecek ürünler seçilmesi çok önemlidir.

3D görselleştirme, tüm müşterilerin favori aşamasıdır. Müşterilerimiz iç mekanın bitmiş hali ile ilgili görsel bir veriye sahiptir. Hayal etmek her zaman kolay değildir. Ancak bu son aşama değil, çünkü tasarlanan fikirleri gerçekleştirmek ve ustaların kaliteli bir uygulama yapabilmeleri için mobilya ve uygulamaların detaylı çizimlerine ihtiyaç vardır.

Ön proje aşaması sonucunda proje revize edilerek son haline ulaşır. Projede tercih edilen renk, malzeme, mobilya ve uygulamalar ön proje aşaması ile birlikte kesinleşir.

Konsept proje aşamasını tamamladıktan sonra projelendirme kısmına geçiyoruz. Bu aşamada projede kullanılacak tüm elemanların detaylı listeleri çıkarılır. Bu listelerin sonucunda projenin uygulaması için gerekli bütçe ve zaman belirlenmiş olur.

Projelendirme aşaması, konsept projede belirlenen tasarımın hayata geçişi açısından çok önemlidir. Konsept projede tasarlanan mekanı oluşturacak tüm malzeme, mobilya ve uygulamalar detaylıca belirlenir. 

Belirlenen detaylar üzerinden müşterilerimize farklı seçenekler sunarak en uzun ömürlü, kaliteli ve uygun fiyatlı seçimi yapmaları için yönlendiririz. Projelendirme aşaması sonucunda, mekanın konsept projedeki görsellerle birebir sonuca erişmesi için gerekli olan zaman, çalışma planı ve bütçe planı elde etmiş oluruz. 

Projelendirme Hizmetleri

Online Danışmanlık dahilindeki tüm hizmetlere ek olarak:

Anahtar Teslim Aşaması

Tasarım projesinin son aşaması olan uygulama çizimlerinde, kat planları ve tavan planı, döşeme planı, armatürlü elektrik planları, priz ve anahtarların konumları, tesisat planları, ve detaylı montaj planları yer almaktadır. Bütün bu çizimler, uygulamayı gerçekleştirecek ekip için yönlendirici birer kılavuz olacaktır.

Doğrama Listesi

Uygulama Projesi, önceden belirlenen iş planına uygun bir şekilde devam eder. Bu sürecin kontrolü ve takibi iç mimarınız tarafından gerçekleştirilir. Bir iç mimar ile tasarım ve uygulama sürecini yürütmek sizi gereksiz harcamalardan korur ve sonuca daha hızlı ve güvenli ulaşmanızı sağlar. 

Uygulama Hizmetleri

"Online Danışmanlık" ve "Projelendirme" dahilindeki tüm hizmetlere ek olarak:

Daha fazla ayrıntılı bilgi için Web sitemizin iletişim bölümünden bize ulaşabilir, Youtube kanalımıza abone olarak bir sonraki videomuza daha rahat ulaşabilirsiniz. Sizlere sunmuş olduğumuz paket hizmetlerin içerikleri hakkında bilgi edinmek için Tüm Hizmetler sayfamızı inceleyebilirsiniz. 

“İç Mimari Proje Aşamaları” videomuzu izleyerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Bilgi için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

(533) 015-57-02

Her Gün: 09:00 – 19:00

Email: info@icmimarlikistanbul.com

Yazımızı yararlı buldunuz mu?

Yeni yazılarımızdan haberdar olmak ister misiniz?

Sizinle sadece yararlı içerikleri paylaşıyoruz.

Yorum yapın