Sanal Müzeler

Sanal tur ile bu müzeleri oturduğunuz yerden gezebilirsiniz!

Her zaman seyahat etmek mümkün olmuyor! Özellikle kendimizi korumaya aldığımız, sağlığımız ve çevremizdeki herkesin sağlığı için evlerimize kapandığımız bu günler kendimizi her anlamda geliştirmek için büyük bir fırsat! 

Hayır bu sefer bavullarımızı toplamıyoruz, müzeler bize geliyor! Belki de hayalinizde olan, her zaman gitmek istediğiniz o müze ayağınıza geliyor! Gelin bakalım hangi müzeleri online tur aracılığı ile gezebiliyoruz?

📍 İtalya / Floransa

Galeri Uffizi

Galeri Uffizi

Uffizi italyanca ofisler anlamına geliyor. 1560 yılında Medici ailesi tarafından inşa edilen yapının avlusunda şair Dante gibi meşhur Floransalı sanatkarların heykellerini de görmek mümkün.

Yılda 2 milyon ziyartçi ağırlayan sadece içi değil dışı da büyüleyici olan Uffizi Galerisini Rönesans dönemine ait dünyanın en güzel eserlerini içinde barındırıyor.

📍 İngiltere / Londra

Tate Modern

Tate Modern

1900’den bu yana dünyanın her yerinden bir araya getirilen modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği Tate Modern Sir Giles Gilbert Scott tarafından taarlanmıştır. 

Globe Theatre’ın yanında bulunan ve Thames nehrini Milennium köprüsü ile geçilerek ulaşılan Tate Modern, içinde barındırdığı eserler kadar mimarisi ile de sizi kendine hayran bırakıyor.

📍Amerika / New York

Solomon R. Guggenheim Müzesi

Solomon R. Guggenheim

Tasarımı Frank Lloyd Wright’a ait olan ve 1959’da tamamlanan bu dairesel yapı, geleneksel müze anlayışından farklı olarak, mimarisi ile bambaşka bir deneyim sunuyor. 

Sarmal dış yapısı, iç mekanda da devam ederek, duvarlarda sergilenen eserleri rampadan döne döne inerek izleme fırsatı yaratır. Galeri boşluğu ise taşıyıcısı çelik konstrüksiyon olan cam bir kubbe ile örtülmüştür.

📍Fransa / Paris

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay

Fransa’nın başkenti Paris’te, Seine nehrinin sol kısmında bulunan Orsay müzesi 1898-1900 yılları arasında inşa edilmiş eski bir tren garıdır. 

Müzede 1848-1915 yılları arasında yaratılmış eserler yer almaktadır.

📍Hollanda / Amsterdam

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Hollanda’nın Altın Çağı’na ait bit çok önemli eser barındıran müze 1800 yılında Lahey’de kurulmuş, 1808’de koleksiyon genişletilerek Napolyon’un kardeşi Louis Bonaparte’ın emri ile Amsterdam’a taşınmıştır.

Gotik mimari ve rönesans özelliklerini taşıyan binanın iç ve dış detaylarında Hollanda sanat tarihini öğelerine atıfta bulunan detaylar yerleştirilmiştir. 

📍 Amerika, Kaliforniya

The J. Paul Getty Müzesi

The J. Paul Getty Museum

Ortaçağ’dan günümüze kadar birçok farklı batı sanatı eserini içeren Getty Center ve Antik Yunan, Antik Roma ve Etrurya dönemi sanat eserlerini içeren Getty villa olmak üzere bu müze iki kampüsten oluşmaktadır.

📍 Almanya, Berlin

Pergamonmuseum

Pergamonmuseum

Berlin’deki Müzeler Adasında bulunan 5 müzeden biri olan Pergamonmuseum, Alfred Messel tarafından tasarlanarak 1930’da 20 yıl süren inşası tamamlandı. 

Müze Klasik Antik Çağ Koleksiyonu, Antik Yakın Doğu Müzesi ve İslam Sanatı Müzesi olarak üç ayrı bölümden oluşmaktadır.

Yorum yapın