Küçük banyolar için pratik çözümler

Yeni yapılaşmalarla birlikte evlerimiz metrekare bazında küçülüyor, dolayısı ile banyolarımız da beraberinde. Değişen banyo alışkanlıklarımız bizi küvet yerine duş kullanmaya, gelişen teknolojiler eski tip klozetler yerini asma ve gömme rezervuarlı klozetlere bıraktı. Her şeye rağmen banyolar gerek evlerimizin gerek ofislerimizin, gerekse sosyal hayatımızı kapsayan tüm iç mekanların tasarımında tamamlayıcı bir öge olarak karşımıza çıkıyor. Kimi zaman mekandaki tasarım ögelerine kontrast, kimi zaman ise ev hissi sunan banyolar, iç mekanın genel tasarım bütünlüğü açısından büyük önem taşıyor. Küçük banyolar için pratik çözümler bulmak banyomuzu daha kullanışlı, daha rahat hareket edebildiğimiz ve estetik olarak keyif aldığımız bir mekan haline getirmek mümkün.

Küçük banyolar, tasarım açısından zor görünse de aksine akıllı ve ilgi çekici detayları uygulamak için oldukça uygundur. Fonksiyonel ve saklama kolaylığı sağlayan tasarımlarla küçük banyonuzu ihtiyaçlarınıza uygun ve estetik bir biçimde tasarlamanız mümkün.

Özellikle küçük banyolarda, yer alan tüm ögelerin bir fonksiyonu olmalı. Peki banyomuzda bulunan özellikle saklama üniteleri olabilecek ürünleri nasıl seçmeliyiz?

Açık Raflar

Depolama için en klasik ve akla gelen ilk çözüm olarak dolap yerleştirmek, zaten küçük olan banyonuzu daha çok küçültecek ve hareket imkanınızı kısıtlayacaktır.  Bu sebeple, son zamanlarda farklı tarzlarda karşılaşabileceğiniz açık raf sistemi, hem depolama ve kullanım kolaylığı sağlarken hem de banyonuza renk katacaktır. Kişiselleştirebileceğiniz bu açık raf sistemi zemine ve duvara monte olarak uygulanabilir.

Desenli Seramikler

Banyonuzda kullanacağınız renk tonları, mekanı daha geniş algılamanız konusunda oldukça etkili olacaktır. Geometrik desenler, düz yüzeylerle, özellikle de temizlikle bağdaşan açık ve doğal renk tonlarını seçtiğinizde banyonuzda derinlik yaratabilirsiniz. Banyonuzda renk arayışlarınızı aksesuarlarla tamamlayıp dikkat çekici ve canlı renkte kilimler, seramikler, havlular kullanarak banyonuza farklılık katabilirsiniz.

Dekoratif Saklama Üniteleri

Lavabo ünitesini, altı kapalı bir dolap olarak seçmek yerine düz tezgah yerleştirmek, mekanınızı daha büyük algılayabilir ve dekoratif ögelerle tezgah altında saklama yapabilirsiniz.

Nişler

Özellikle duş duvarınızda tercih edeceğiniz nişlerde banyo ürünlerinizle birlikte aksesuarlar sergileyebilirsiniz. Aynı zamanda ulaşım ve kullanım açısından elverişli olan bu nişlerle mekanınızı haraketlendirebilirsiniz.

İnce Dolaplar

Ayna

Duvara monte edebileceğiniz ince ayna kaplı ince bir dolap, hem cephenizin bir ögesi olarak gözükecek, hem de kullanışlı olacaktır.

Desen tercihlerinizi döşemede kullanıp, duvarları açık ve düz renklerde tercih etmeniz de mekanınıza derinlik katacaktır. Mekandaki derinliği arttırmak için kullanılacak en önemli malzemelerden biri ise hiç kuşkusuz ayna kullanımı. Günümüzde oldukça popülerleşen ayna kullanımı banyo kapılarından, duvarlara, hatta kimi zaman tavan olarak karşımıza çıkmakta, farklı desen, eskitme ve renklerle mekanlarımızı değiştirmektedir.

Tek Zemin

Duşlarınızda basamaklı sistem tersine zeminde kullandığımız malzemeyi devam ettirerek, su akışını zeminde yaratıcağımız  bir eğim ile gidere yönlendirerek ve duş bölgesini cam bir panel ile mekandan ayırabilir ve bu sayede banyonuzu daha geniş algılayabilirsiniz. Cam bölme ile zarif  bir illüzyon yaratabilirsiniz.

Sürgü Kapı

Kanat kapı sistemi yerine sürgülü kapı kullanımı, banyonuzda kullanabileceğiniz alanı genişletirken, mekanı daha geniş algılamanızı ve daha rahat hareket etmenizi sağlar. Ayrıca çeşitlenen sürgü kapılar banyo tasarımına uygun şekilde seçilerek mekanı tamamlayıcı bir öge olarak ta kullanılabilir.

Gösterişli Detaylar

Banyonuzu tek ton hakim olamak üzere minimal çizgilerle tasarlayıp, detaylarda bronz, ya da altın gibi kontrast ve öne çıkan vurgular yaratabilirsiniz. Aynı renk ancak farklı dokular da bu sene ön plana çıkan unsurlardan biri. Ancak unutmamak gerekir ki, ıslak hacim malzeme seçimlerinde belirgin dokular hijyen açısından problem yaratabilir. Bu sebeple daha düz yüzeyler tercih edilmelidir.

Yorum yapın