Design Week Milano Öne Çıkanlar_II

Design Week Milano Öne Çıkanlar_II

Milano Design Week, yılın en önemli tasarım etkinliği olarak biliniyor. Bu yıl da şehrin nabzı yükseklerde. Şehrin her köşesinden karşımıza çıkan birbirinden çarpıcı tasarımlar arasında kayboluyor, nereye bakacağımızı şaşırıyoruz. Salone her zamanki gibi bu yılın geleneksel kısmı olarak var oluyorken, Fuorisalone, Brera’dan Tortono’ya, Lambrate’den Centrale’ye kadar şehrin tamamını design week kapsamış durumda. Bir önceki postta ilk bölümünü yazılımız bu yazımızda da mutlaka görmeniz gereken tasarımlardan bahsediyoruz.

Tom Dixon – Multiplex 

Çalışmalarını sergilemek üzere Brera bölgesinde Via Manzoni’deki bir sinema salonu tercih eden Dixon, bu yıl mutlaka görülmesi gereken bir uygulamaya imza atmış.Aydınlatma tasarımcısının çalışmaları arasında yükselen CUT, lazer kesim TUBE ve Ikea ile yaptığı iş birliği sonucunda ortaya çıkan ve klasik mobilya anlayışın yerle bir eden çalışması, son olarak ta “limited edition” vurgusu ile Pirelli ve Moto Guzzi  işbirliğinde ortaya çıkan Rubber Shop büyük ilgil uyandırmakta.

Bang & Olufsen – A New Way to Live with Sound 

Bir ses kaynağı, mekanda nasıl yer almalı?, bunu her daim sorgulayan Danimarka’lı mutlimedya üreticileri Bang & Olufsen, bu sefer ses kaynağının nasıl görüneceğini değil, sesin nereden geleceğini ön plana çıkaran bir çalışma ile karşımızda. Brera bölgesinde konumlanacak bu çalışma global bir etki yaratacak gibi gözüküyor.

Studio Pepe – The Visit – Seyahat 

Sudio Pepe ajansı şehrin birçok farklı yerinde çalışmalar yapmakta, ancak bir tane çok farklı. Brera bölgesinde yer alan kostumize edilmiş daire dikkatleri üzerine çekmekte. Klasik Milano yaşam anlayışı ile tasarlanmış dairede, özel mobilyalar, koleksiyonlardan parçalar ve birçok sanatçının eserleri mekanı özel kılmakta. Bu çalışmayı görmek için yerinizi ayırtmıştı unutmayın. Ayrıca kaçıranlar için çalışma Design Week’ten sonra da bir süre ziyarete açık olacak.

Stellar Works’ House within a House 

Shanghai’den dünya çapında Stellar Works, tasarım haftasında, içinde mimarların be tasarımcıların tasarımları olan çalışmalarla karşımıza çıkıyor. Yabu, Pushelberg, Space Copenhagen, CRÈME ve Stellar Works’ün Sanat yönetmenleri Neri & Hu birlikte ortaya çıkardıları projelerden Via Tortono 31’de bulunan “ahşap ev – yapı gibi” yani “wooden house – like a structure” projesi ilham verici, nostaljik bir ev anlayışı ile görülmeye değer.

MINI + SO-IL Architect’s MINI LIVING : Breathe 

Brookly merkezli mimarlık ofisi MINI ve SO-IL birlikte çalışarak ortaya çıkardıkları kentsel ev projesi çok kısıtlı imkanlarla inşa edilmiştir. Breathe, MINI LIVING kapsamındaki üçüncü girişimdir ve hedefi sürekli yükselişte olan şehir alanlarında nasıl barındığımızı vurgulamaktır.

Everything is Connected 

Norvegian Crafts bu sene İskandinav ülkelerinin zanaatkarlarının ve tasarımcılarının çağdaş tasarımlarını bir arada toplamakta. Ventura Lambrate’de yer alan Everything is Connected Norveç’in 30 öne çıkan, gelecek vadeden yeteneklerini Studio Greiling’den Katar’ın Greilig işbirliği ile sunuyor.

Various Student Shows 

Geçen sene “Cameo” adlı, anne ve bebek ilişkisi üzerine tasarladığım bebek yastığı ve bu yastıkla iletişim kuran, annelerin kullanabileceği broş tasarımı çalışan bir prototip olarak Design Week 2016’da sergilenmiş, büyük ilgi toplamıştı. Biz de bu desteğin öneminin farkında olarak bu sene size Lambrate’de tasarımcıların yanında projeleri sergilenen ümit vaat eden çalışmalarına bir göz atmasını, bu enerji dolu gözlerle, hevesli zihinlerle tanışmanızı öneriyoruz. Central Martins – United Kingdom, Kobe Design University – Japan, Universitat Politècnica de València – Spain, kendi okulum Sapienza Università di Roma – Italy gibi bir çok okulun yetenekli öğrencileri ile tanışma fırsatı bulabilirsiniz. Geleceğe dair en heyecan verici bu kısıma mutlaka bir göz atın.

Baas + Lensvelt’s May I have your attention please? 

İç mekan konusunda markalaşmış Lensvelt bu seneki Design Week için başarılı tasarımcı Maarten Baas ile işbirliği yapmış ve Baas’ın 101 Chair koleksiyonunu sesli bir uygulama ile ön plana çıkarmıştır. Bu çalışma, oturma elemanları ile ses kaynakları arasındaki etki tepki ilişkisini konu almaktadır. Bu çalışma değişik bir deneyim yaratmayı hedeflemiş ve iç mekanda tiyatral bir havayı hissetmemizi sağlamıştır.

Lee Broom’s Time Machine  

İngiliz mobilya ve aydınlatma tasarımcısı Lee Broom, 10. Yılı anısına bizi kendi tasarımlarından oluşan bir zaman tüneline davet ediyor. İçinde yeni tasarımlarının da olduğu şimdiye kadar tasarladığı, öne çıkan ürünleri, tamamiyle beyaz renkte yorumlayarak limited edition serisi hazırlayan tasarımcının çalışmaları kısa bir süre için satışta olacak. Carrara mermerinden tasarladığı  Grandfather Clock, Time Machine konseptinin en yeni ve en dikkat çekici  parçası konumunda. Bu zaman tünelini, Design Week’in yeni konumu Ventura Centrale’de, Milano’nun en merkezi tren istasyonunun içinde, uzun ve sıkıcı depolama alanlarının yeni sergileme alanlarına dönüştürüldüğü yerde ziyaret edebilirsiniz.

Kingsley Ng’s Poetic Tram Ride 

Bu sergi Duomo’da başlayıp, La Triennale’de sona eren, aracın dev bir kameraya dönüştüğü sinematik yöntemlerin kullanılarak bütün şehrin fluğlaştırıldığı 25 dakikalık bir deneyim. Projenin yaratıcısı Hong Kong asıllı Kingsley Ng, Milano’nun geçmiş, şimdi ve gelecek algısını estetik bir biçimde ortaya koyan benzersiz bir proje.

Yorum yapın