Modern Yatak Odası Dekorasyonu

Modern yatak odası dekorasyonu için birçok mimar ve tasarımcı, farklı konsept ve tekniklerden ilham alıyor. Modern mimarinin taşlarını oturtan usta mimarların izinde temiz bitişler, geometrik formlar ve çizgilerden yola çıkan modern iç mekan tasarımı aynı zamanda doğal malzemeleri ve mimari ögeleri de kapsayan bir tasarım prensibidir.

Modern iç mekan tasarımının en önemli özelliklerinin başında fonksiyon gelir. Her iç mekan ögesi bir amaca hizmet etmektedir ve buna dekorasyon da dahildir. Bu nedenle modern iç mekan tasarımlarında süslemeler ve oymaların yerini amaca hizmet eden oyukları olan mobilyalar, sade görünümlü depolama amaçlı dolaplar, düz çizgilerden meydana gelen mobilyalar, doğal ve mimari malzemeler almaktadır.

Minimal Çizgilerle Modern Yatak Odası Tasarımı

Modern yatak odası dekorasyonlarında, başlıksız ya da düşük başlıklı yataklar, kimi zaman sıva ile bırakılmış duvarlar, beton zeminler, kayar kapaklı dolaplar, kimi zaman grafik tasarım eserleri olan modern çalışmalar tercih edilmektedir.

Yatak odanızı değiştirmek ve modern yatak odası konseptini elde etmek istiyorsanız bu yazımız tam size göre. Modern yatak odası dekorasyonunu oluşturan özellikleri, renk, malzeme ve mobilya seçimlerini örnekler üzerinden sizlere anlatıyoruz.

Beton Detaylar

Mimarinin doğal yapısını değerlendirmek, modern iç mekan tasarımı için oldukça önemlidir. Var olan doğal yapıyı kullanıp, etkili aydınlatma ile benzersiz etkiler yakalamak mümkündür. Ancak her zaman doğal yapıyı değerlendirmek kolay olmayabilir. Bu sebeple beton görünümlü boyalar ya da beton görünümlü fiberglass duvar kaplamaları tercih edilebilir. Aynı hissiyatı vermese de görsel olarak en yakın sonucu bu şekilde elde edebilirsiniz.

Beton Duvarlı Modern Yatak Odası Tasarımı

Sadece duvarlarda değil, zeminde de tercih edilen beton yüzey, ısıyı yeterli derecede tutamadığı için özellikle yatak odalarında tercih edilmemektedir. Bunun yerine masif ahşap, beton gibi soğuk bir malzemeyi, kendi sıcaklığı ile dengeler.

Yapı Elemanları

Modern mimaride dikkat edilen bir diğer unsue ise, mekanın yapısını koruyarak ondan maksimum faydayı sağlamaktır. Gerek tesisat, gerek yapının iç mimarisi gereğince ortaya çıkan nişler, kolon ve kirişler, kapanmak ya da düzlenmek yerine bir amaca hizmet etmelidir.

Modern Yatak Odası Gizli Aydınlatma

Tüm bu yapı problemlerini birer sorun olarak görmemeli, bunu nasıl kullanabileceğinizi ve en önemlisi faydayı nasıl sağlayabileceğinizi planlamalısınız. Nişleri birer depolama alanı olarak kullanabilir, duvardaki kırıklıkları gizli aydınlatma yerleştirerek, mekanı olduğundan geniş ve ferah hissettirmeyi sağlayabilirsiniz.

Monokrom

Geçtiğimiz yılların iç mekanlarında en sık kullanılan renklerden biri gri. Yatak odasında homojen, göz yormayan modern bir tasarım için gri renk ideal bir tercih olacaktır. Gri tonlu kumaşlar, dokulu malzemeler ve gizli aydınlatma küçük olan modern yatak odalarına bir ferahlık sağlayacaktır.

Modern Gri Yatak Odası Tasarımı

Özellikle gizli aydınlatma tercih ederek tavan yüksekliğini olduğundan daha fazla hissettirebilirsiniz. Küçük odaları büyük göstermek için ideal bir yöntem. Duvar rengini aydınlık tercih etmek ve duvar kağıdı uygulamalarında düz, dikine dokulu modelleri tercih etmek etkiyi arttıracaktır.

Çarpıcı Renkler

Modern iç mekanlarda iddialı bir rengin tüm duvarlarda uygulanması yanlıştır. Aksine tek duvarı, örneğin yatak başında bulunan duvarı, farklı renk tercihi ile ön plana çıkarmak modern yatak odası dekorasyonu için doğru bir tercih olacaktır.

Modern Yatak Odası Tasarımında Renkli Aksanlar

Modern mekanlarda ana arkaplanı oluşturan renk skalasına zıt olan çarpıcı renkleri detaylarda kullanabilirsiniz. Halı, aksesuar ya da aydınlatma elemanlarında iddialı renkler tercih ederek, minimal düzenlenmiş modern yatak odasına değişik aksanlar katabilir, odak noktaları oluşturabilirsiniz.

Doğallık

Doğallığı ilke edinmiş modern tasarımı takiben seçimlerinizi doğadan yapmalısınız. Modern yatak odasında tercih edeceğiniz doğadan ilham alan renkler, dokular ve malzemeler modern iç mekan için doğru seçimler olacaktır.

Modern Loft Tarzı Yatak Odası Tasarımları

Doğal malzemelerin yarattığı enerji, soğuk ve sıcak renklerin dengesinin iyi kurulduğu modern yatak odası tasarımlarını yakalabilmek için doğal malzemeleri incelemelisiniz. Seramikten mermere, duvarkağıdından boyaya, parkeden halıya uzanan malzemeler arasından en doğalını ve yatak odanıza en uygun olanını tercih ederken malzemelerin birbirleri ile olan dengesini kurmayı hedeflemelisiniz. Bu noktada mühim olan az malzeme ile büyük etki yaratmaktır bu yüzden fazla malzeme seçimi yapıp bunlar arasında uyum yakalamaya çalışmaktan kaçınmalısınız.

Biraz Sanat

Modern yatak odanızı tasarlarken, mutlaka yer ayırmanız gereken iç mekan elemanlarından biri ise sanat eserleridir. Modern mimarinin en önemli yanı, ifadedir. İfade ediş biçimi, mekana anlam katar. Modern yatak odası dekorasyonu için seçeceğiniz modern bir tablo, yatak odasına özel bir ifade katacaktır.

Modern Yatak Odası Dekorasyonu

Grafik tasarım, farklı baskı uygulamaları gibi modern çalışmalar ile, hem göz zevkinize hem de mekandaki bütünlüğe uygun, dengeli bir görünüm elde edebilirsiniz. Sadece tablo olarak değil, sac plakaya işlenmiş el yapımı paneller ile de kendinize özel bir iç mekan yaratabilirsiniz.

Işık Süzülmesi

Aydınlatma elemanlarını birer eser gibi sergilemek te, endüstriyel bir tercih yaparak açıkta bırakmak ta, duvar ve tavan içine saklamak ta sizin tercihinize kalmış. Mekanın boyutu ve ihtiyaçlarına uygun olarak tercih yapabilirsiniz. Ancak süzülen gizli aydınlatmalar, modern yatak odasını daha büyük göstermekte ve mekana derinlik katmaktadır.

Modern Yatak Odası Aydınlatma Elemanları

Tuğla, taş ya da beton duvar seçimleri için, dokuyu ön plana çıkaran wall washer adlı duvar boyama tipi aydınlatmalar kullanılabilir. Bu sayede uygulamayı yaptığınız tek duvarı özelleştirmiş ve iç mekanda bir hiyerarşi oluşturmuş olursunuz.

Doğal Aydınlatma

Modern mimarinin bir diğer önemli etki ise doğal aydınlatmadır. Bir iç mekana en doğal dokunuş doğadan gelen olacaktır. Yeni yapılan modern yapılarda, geniş doğrama kullanımı yaygın olduğu için bu etkiyi yatak odanızda yakalamak zor olmayacaktır. Ancak eski yapılar içinde modern bir iç mekan yaratırken, dış cepheye müdahale edemeyeceğiniz için, gün ışığını en feydalı şekilde yatak odanıza dahil etmeye çalışmak doğru olacaktır.

Modern Yatak Tasarımı

Perde, stor ve güneşlik için uygun bir seçim yaparak doğal ışığı gün içerisinde kontrol edebilirsiniz. Isıdan şikayetçi iseniz, şeffaf cam filmi sizin için uygun bir uygulama olacaktır. Mobilya yerleşiminizi yaparken, doğal aydınlatmayı kesmeyecek bir yerleşim yapmalısınız. Mekanınızı gece dahi olsa doğal aydınlatmadan ve ferah etkisinden mahrum bırakmamalısınız.

Masif Ahşap

Doğal malzemelerin üzerinde oldukça durduk. Modern yatak odalarınızda masif ahşap tercihi sizi uzun yıllar dayanıklı bir kullanım sağlayabilir. Malzeme ve işçiliği maaliyetli olsa da yıllar içinde değerini kaybetmeyeceği için masif ahşap tercih etmek mantıklı bir yatırım olacaktır.

Modern Yatak Odası Tasarımı

Masif ahşabın dokusu ve damarlı yüzeyini cesurca kullanabileceğiniz, beton ya da mermerle doğal tezatlık, bir denge oluşturabilirsiniz. Masif ahşabı zeminde tercih edebileceğiniz gibi, özellikle de loft tarzı yatak odalarında yatağınızı masif ahşaptan yaptırabilirsiniz.

Dekoratif Duvarlar

Modern iç mekanlarda, düz yüzeyler ya da doğal dokuyu imite eden yüzeyler tercih edilmektedir. Yatak başlığı yerine, yatağınızın baş kısmının denk geldiği duvarınızı dev bir yatak başlığı olarak düşünebilirsiniz.

Modern Yatak Odası Yatak Başı Tasarımları

Modern yatak odası tasarımında, yatak başı duvarı, odak noktası olmak için ideal bir alan. Bu alanda farklı renk ve dokuda malzemeler tercih edebilir, bu alanı aydınlatabilirsiniz. Bu sayede yatak odanızın arkaplan genel aydınlatmasına da destek olmuş olursunuz.

Yatıştırıcı Etki

Modern yatak odalası tasarımında dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise rahatlıktır. Tercih edilen renkler, aydınlatma ve malzemeler gözü yormayacak, aksine dinlendirici etkide bulunacak şekilde bir araya getirilmelidir.

Yatak Odası Tasarımı

Öncelikle yatak odasının genel aydınlatmasını planlamalı ve bu aydınlatmanın mekana yayılım dengesini kurmalısınız. Yatak odalarında, aydınlatmanın fazla olması değil, bütünlük içinde, daha çok ihtiyaca yönelik olması gereklidir. Dimmer kullanarak aydınlatmanın yoğunluğunu azaltabilir, uykuya daha kolay dalmanızı sağlayan bir ortam yaratabilirsiniz.  

Aydınlatma

Aydınlatma, yatak odası için özenle düşünülüp karar verilmesi gereken bir iç mekan ögesidir. Aydınlatma gözler aracılığı ile vücudun uyku düzenini sağlamasından sorumlu melatonin seviyesini olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle beyaz-mavi ya da gün ışığı tonunda ya da şiddetli aydınlatmadan kaçınmalıyız.

Modern Aydınlatmalı Yatak Odası Tasarımı

Yansıtıcı aydınlatma elemanları seçmemeli ve aydınlatmanın direk olarak uyuyan kişiye temas etmemesi önemlidir. Gizli aydınlatma, küçük modern yatak odaları daha ferah göstermek için doğru bir seçimdir.

Modern yatak odalarında aydınlatma kullanımı son yıllarda farklı seçimlere daha açık hale geldi. Başucu lambası anlayışı, yerini duvar apliklerine, lambaderlere ve hatta başucunuza kadar uzanan sarkıt aydınlatmalara bıraktı. Aydınlatmalarda aşırıya kaçmak serbest!

Çerçeve

Düz çizgilerin ve geometrik bir bakış açısının ürünü olan modern tasarım için çerçeve sıkça faydalanılan bir sistemdir. Gerek mobilyaların, gerekse cam, separatör kapı, duvar kaplamaları gibi iç mekanın bir parçası olan ögelerin iskelet sistem ile buluştuğu çok özel uygulamalar ve ürünler bulmak mümkün.

Modern Yatak Odası Paravan Tasarımları

Frame komidinler, iskelet aydınlatma sistemleri, duvarlara çizgisel kaplamalar, metal çerçeveli bir cibinlik mobilya olarak tercih edebileceğiniz, yatak odanızı ferah gösterebilecek ürünler tercih ederek modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sadece mobilya olarak değil, eğer stüdyo daire sahibi iseniz yatak odanızı bölücü panellerle ya da metal çerçeveli cam sistemlerle ayırıp özelleştirebilirsiniz. Cam tercih ederek mekanı tam anlamıyla kesmeyerek perspektif etkisini koruyabilirsiniz.

Loft Stili

Loft tarzı modern iç mekanların gerçek özelliklerini bir arada bulmak ne kadar zor olsa da, dekoratif ögelerle bu stili yakalamak son senelerde oldukça ön planda. Sadeliği ve yapının doğasında olana saygı duyan ve onu ön plana çıkaran loft tarzının en belirgin temsileri geniş camlar, açık tesisat sistemi, ahşap zemin ve tuğla duvar.

Loft Tarzı Yatak Odası Tasarımları

Yatak odanızda bu stili yaratabilmek için sabit tuğla duvarı kullanmanız gerekmiyor. Fiberglass panellerle, taş ya da tuğla etkisi veren tasarımları yatak başınızdaki duvara uygulayarak bu stili yakalayabilirsiniz.

Modern yatak odası tasarımı ne kadar sade görülse de aynı derecede içeriğinde tezat dokunuşlardan oluşan bir denge barındırır. Modern yatak odası dekorasyonu için planlama ve düşünerek haraket etmek önemlidir. Var olandan yola çıkan ve var olanı en yararlı şekilde değerlendirmeyi hedefleyen modern tasarım prensibi modern yatak odası tasarımında da karşımızda. Siz de yatak odanızı daha modern bir iç mekanadönüştürmek istiyorsanız bize danışın, ücretsiz keşif hizmetimizden faydalanın!

Yorum yapın