İç Mimari renk trendleri 2017 – Greenery-15-034

İç Mimari renk trendleri 2017 – Greenery-15-0343

2016 yılının aksine, 2017 iç mekan tasarımında sınırların zorlandığı bir yıl olacak gibi gözüküyor. Sıra dışı yüzey tasarımlarından, çarpıcı renklere… Gelin bakalım 2017’de bizi nasıl mekanlar karşılıyor.

Pantone 2016 aralık ayında yeni yılı etkileyecek renk gruplarını açıkladı bile! Pantone’ye göre yeşil (Greenery-15-0343) bu seneye damgasını vuracak. Yeşilin canlı, vurgulu, taze ve en önemlisi pozitif enerjisi etrafımızı saracak.

                                  

Geçtiğimiz yıllar etkisinde kaldığımız ekonomik ve politik stresler bizi yeni yıla umutla bakmaya, huzurun peşinden koşmaya itti. Yeşil tonları bizim için yeni bir başlangıç, yeni umutlar, baharın taze nefesini temsil ederek yaşadığımız mekanlarda bize iyileştirici bir etki yaratacaktır. Pantone’nin bize sunduğu bu yeşil içinde bulundurduğu temel bileşenlerinden olan sarı rengin oranının fazla oluşuyla soğuk renklere yakın olarak kabul edilen yeşil rengini daha yumuşak ve sıcak bir ton haline getirmiştir. Yeşil rengini soğuk ve sıcak renk ve malzemelerle bir arada kullanırken dengeyi tutturmak oldukça önemlidir. Bunu en iyi şekilde yapabilmenin yolu ise bu doğal rengi doğal malzeme ve ahşaplarla, tekstil ürünleri ile, dokulu ve desenli duvar kağıtlarıyla, dokulu mobilya detayları ile dengeli bir biçimde yorumlamaktır. Yeşil tazeyi, doğal olanı, sağlığı, huzuru, şansı ve bereketi simgeler. Yeşil, bir mekanda özellikle de detaylarda kullanıldığında, mekana aradığınız tazelik ve başlangıç hissini katmanızı sağlar.

Hepimizin kıyısından köşesinden içine daldığımız bu koşuşturmalı şehir hayatı, bizi doğal olana hasret bırakıyor. Özellikle renklere, ayaklarımızın altında yeşili, başımızın üzerinde koca bir maviyi arıyoruz. Bu nedenle yeşil özlemi iç mekanlarımıza bazen bir duvar rengi, bazen bir mobilya, bazen ise ufak bir detay olarak yansıyor ve bu rengi modası geçmeyen bir renk olarak kabul ediyoruz. Yeşili duvar rengi olarak kullanmak en basit ve en uygun çözümlerden biri olmakla birlikte farklı ögelerle de mekanınızda yer edinmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin yeşilin bu güzel tonunda kadife bir koltuk, ya da mekanınıza ufak dokunuşlar yapmak adına bu tonlarda bir gölgelik, bir yastık gibi ufak detaylarla da hayatınıza alışılmışın dışında algılar ve heyecanlar katabilirsiniz. Yeşili kullanmanın en güzel ve zahmetli yolu ise mekanınızda canlı bitki yetiştirmek.

                      

Greenery sadece ilk bahara, yaza yönelik bir girişim değil, aynı zamanda son bahar ve kışın da ihtiyaç olunan ve özleneni bizimle tutmak, çağrışım yapmak adına önemli. Pantone Greenery için ne kadar doğal bir ton olarak bahsetse de Greenery, güçlü bir karakteri olan ve sofistike bir biçimde kullanılması gereken bir ton. Örneğin, bazen başka bir rengin içinde bir enstantane olarak, gerektiğinde olduğu gibi kullanılan ya da daha samimi mekanlarda mavi tonları ile birlikte uygulanabilen bir renk.

                         

Günümüzde oldukça yaygınlaşan karanlık mekan trendi Greenery ile uzun zamandır beklediği soluğu alacak gibi gözüküyor. Daha vurgulu, daha dinamik ve yüksek enerjili bir dönem bizi bekliyor. Greenery’e eşlik edecek sürpriz elemanlar olarak siyah ve beyaz ağırlıklı desenler, altın detaylar da vazgeçilmezler arasında olacak. Özetlemek gerekirse Greenery, tam olarak ihtiyaç olunan bir dönemde hayatımıza girdi, uzun süre de kalacak gibi gözüküyor. Greenery’nin bu soğukluk içinde barındırabildiği, kendi kalabildiği en sıcak haliyle ferahlığı, huzuru, ve yeni başlangıçları yaşam alanlarımıza getiriyor. Doğanın bu güzel hediyesini mekanlarımızda, detaylarımızda barındırmak fark etmeden günlük yaşamımızı ve enerjimizde tomurcuklar açtıracak.

 

Yorum yapın