📸 🚨 Sık Yapılan Dekorasyon Hataları 🚨

🚨 İşin Sırrı! 🚨 
🧐 Belki de düşünüp bulamıyorsunuz, nerede ya da nerelerde hata yaptığınızı? İşte bu postta iç mekan tasarımında en çok yapılan hatalardan bahsedeceğiz! 
🚫 İç mekan tasarımında en sık yapılan hatalar! 

1️⃣ Tek renk iç mekan: 
Tamam en sevdiğimiz renk olabilir AMA nüanslar olmadan bir iç mekan sadece algısını kaybeder ve sıradanlaşır.

tek renk iç mekan

2️⃣ Yetersiz aydınlatma:
Doğal aydınlatmayı her iç mekan için karşılamak çok mümkün olmayabilir ama iç melanda kullanılan yetersiz yapay aydınlatma depresif ve kullanışsız iç mekanlar ortaya çıkarır. 

iç mekan aydınlatma

3️⃣ Fazla eşya: 
Sadece dağınık olmakla ilgili değil, iç mekanınızda kullandığınız fazla eşya ve aksesuar sizin fiziksel ve algısal alanınızdan çalar. 

 
loft tasarım

4️⃣ Hassas Malzemeler: 
Ahşap mutfak tezgahı, ipek perdeler ve en çok kullandığınız koltukta saten kumaş seçimi. Elbette ki bakımını yapıp dikkatli kullanabilirseniz neden olmasın! AMA sıradan davranacaksanız o leke ve deformasyonlar sizi sürekli rahatsız edecek. 

altın iç mekan

5️⃣ Yanlış Ölçek: 
Küçük bir odada dev bir koltuk? Başka bir eşyaya yer kalmayacaktır. Odanın ölçülerine uygun mobilya kullanmak hem kullanım hem de algı açısından önemli. 
✍🏻 Sık düşülen hataların birkaçından bahsedebildim. Daha çok hatanın yer aldığı blog postumuzu okumak için web sitemizi ziyaret edebilir, www.icmimarlikistanbul.com (link profilde) YA DA storyleri takip ederek yazının direk linkine ulaşabilirsiniz! 👆🏻 
🤓 Siz bu hatalardan hangisini yaptınız? Yorumlarda konuşalım 👇🏻

👉🏻 Kaynak 
🇬🇧 For English 👉🏻 @interioreast#içmimari #içmimarlık #içmimar

Yorum yapın