En Çok Tercih Edilen 8 Trend Banyo Aksesuarları

İyi bir duş ile günün yorgunluğunu atmak isteyenlerdenseniz dizaynı kadar banyo aksesuarlarının da bir o kadar önemli olduğunu bilmelisiniz. Duş kalitenizi artırmak için en iyi banyo aksesuarları nelerdir ve bunlar nerelerde kullanılır gibi sorularınızın tüm cevapları bu yazımızda.

Her ne kadar çoğu zaman banyoların dekoru, salon ve oturma odalarının gerisinde kalsa da daha fazla önemsenmeli. Çünkü banyoların estetik olarak göze hitap etmesi kişilerin enerjisini etkilemekte. Ayrıca evin bir bölümü olarak banyonun dekorunun genel dekordan geri kalması beklenemez. Son yıllarda sıklıkla tercih edilen ve kullanıldığı takdirde banyoların genel görüntüsüne ayrı bir hava katacak olan 8 banyo aksesuarını birlikte inceleyelim.

1. Sıradanlıktan Uzak Aynalar

Banyo Aynası

Büyük ya da küçük, eski veya yeni olsun her banyo modelinde mutlaka bir ayna bulunur ve sıklıkla kullanılır. Kişisel bakımdan saç kurulama aşamasına kadar aynalar iş görür. Aynalar banyoların en fazla dikkat çeken aksesuarları arasındadır. Banyo trendlerine bakıldığında ayna sayısının arttırılması gerektiği anlaşılır. Banyolar, büyüklük bakımından müsait ise çift ayna kullanılarak banyolara estetik kazandırılabilir. Hatta bunun için iki adet lavabo olmasına da gerek yoktur. Banyolarda genellikle dikdörtgen şeklinde tasarlanmış aynalar kullanılır. Bu aynalar yerine özel olarak tasarlanmış, farklı bir yapısı olan, kendisini hissettiren ayna modelleri de tercih edilebilir. Ayna çerçevelerinin değiştirilmesi, aydınlatmalı ayna modellerinin kullanılması, aynaların konumlarında klasik dışına çıkılması, büyük boy aynaların seçilmesi banyoların modern olmasını sağlayan unsurlardandır.

2. Otantik Görüntü Sunan Çiçekler

banyo çiçek fikirleri

Banyo aksesuarları trendleri arasında banyo çiçekleri ön plana çıkmaktadır. Banyonun diğer dekoru ile uyumlu bir şekilde seçilen çiçekler ev sahibinin ve misafirlerinin banyoya hayran kalmasını sağlayacaktır. Doğal izlenim veren yeşil banyolar ile daha pozitif bir ortam oluşturulacaktır. Banyo çiçekleri olarak aloe vera, açelya, kurdele çiçeği, Çin herdem yeşil bitkisi ve gardenya tercih edilebilir. İki lavabolu banyolarda lavabolar arasına küçük çiçekler koyulabilir.

Tek lavabolu banyolarda lavabonun uygun bir bölümüne saksı bitkileri konumlandırılır. Bunların boyunun ayna boyu ile orantılı olması görselliği zenginleştirecektir. Banyo sehpaları üzerinde hoş saksılar ile koyulan çiçekler de fark edilir. Banyonun genişliğinin imkân verdiği ölçüde, banyonun bazı duvarlarına saksılar koyulabilir ya da tavan saksı sarkıtılabilir. Modern görünmek ama doğallıktan uzaklaşmak istemeyenler için en iyi yöntemlerden birisi şüphesiz ki çiçeklerdir. Çiçeksiz dekorasyon olmaz diyenlerdenseniz akıllı bitkiler makalemiz tam size göre.

3. Çift Lavabo Tasarımları

banyo için ikili lavabo

Günümüzde sabah telaşesi esnasında en fazla problem; banyolarda yaşanır. Çocuklu ailelerde bu problem katlanır. Banyoyu işgal eden kişi, diğer aile bireylerinin sabırsız davranışları karşısında acele etmek zorunda kalabilir. Banyo sırası bekleyen kişiler stres yaptığından küçük elektriklenmeler yaşanabilir. Hem bu tatlı telaşenin son bulması hem de banyo görüntüsünün farklılaştırılması banyolarda çift lavabo modasını doğurmuştur. Günümüzün kabul gören banyo aksesuarları arasında çift lavabo bulunmaktadır. Lavaboların yan yana koyulması çağdaş bir görüntü oluştururken, diğer banyo aksesuarları içinde etkili bir alan açacaktır.

Banyonun küçüklüğü nedeniyle lavabolar farklı duvarlarda karşılıklı şekilde de tercih edilebilir. Hem de lavaboların kenarları ya da altları özel olarak tasarlanarak kişisel temizlik malzemelerinin ya da havluların saklanmasına da yardımcı olacaktır. Lavaboların çift olmasıyla birlikte lavaboların kendi stillerinin de olması önemlidir. Farklı renklerde olan, tezgâhın üstünde çıkıntı olarak konumlandırılan, farklı geometrik şekiller içeren lavabolar her zaman şık bir görüntü oluşturacaktır.

4. Banyo Sehpaları İle Şıklık

banyo sehpaları

Genellikle salonlarda görmeye alıştığımız sehpaların, yeni yerleri banyolar olacak gibi görünüyor. Çünkü banyo aksesuarları trendleri arasında sehpalar en önlerde yer alıyor. Sehpaların banyoların genel boyası ve dekoru ile uyum oluşturacak şekilde boyanabiliyor oluşu, mevcut malzemeler ile yeni dokunuşlara da imkân veriyor. Ahşap boyama sanatının gelişmesi ile beraber kişilerin kendi hayal dünyalarını da yansıtan sehpalar aynı zamanda diğer dekorlara da öncülük ediyor. Sehpa üzerinde çiçek başta olmak üzere diğer aksesuarların koyulabiliyor olması banyoda sehpa tercih edenlerin haklılıklarını ortaya koyuyor.

5. Banyo Duvarlarında Posterler

banyo duvarkağıdı

Posterler ya da fotoğraflar kişilerin iç dünyalarına yönelen özel anlamlar içerir. Bu nedenle genellikle salonlarda, odalarda veya mutfaklarda posterler veya sevdiklerimize ait fotoğraflar bulundurulur. Banyoda da bunların tercih edilebileceğinin düşünülmesi ve uygulandıktan sonra olumlu dönüş alması posterlerin banyo aksesuarları modası içerisine girmesini sağlamıştır. Banyonun bir duvarı belirlenerek buraya posterler ya da fotoğraflar asılabilir. Ya da farklı alanlarda sınırlı adetlerde dağıtılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken tek husus fotoğraf çerçevelerinin ya da posterlerin ana tema renklerinin banyonun genel dekoruna zıt olmamasıdır. Uyum sağlandığı takdirde; fotoğraflar bir genel dekora daha fazla katkı sağlayacaktır. Örneğin banyo dolaplarındaki tasarım çizgileri ile fotoğraf çerçevelerinin ve hatta ayna kenarlarının aynı  olması göze hitap edecektir.

6. Klozet Takımları Yerine Banyo Halıları

banyo halıları

Bir zamanlar farklı çeşitleri ve renkleri ile herkesin ilgisini çeken klozet takımları artık popülerliğini yitiriyor. Klozet takımları aranan banyo aksesuarları arasında yer almıyor. Onların yerini yeni nesil banyo halıları almış görünüyor. Banyolarda orta alanın büyüklüğü dikkate alınarak seçilen ilgi çekici bir halı banyonun tüm çehresini değiştirme kapasitesine sahiptir. Halının kaliteli ve kullanışlı olması ile birlikte tasarımı da önem kazanmaktadır. Post tasarımı olan halı modelleri en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Bunda en önemli faktör, post halıların yumuşak yapısı ve beyaz banyo ile uyumlu olan renkleridir. Bu nedenle banyo halısı seçerken öncelikle rengine, desenine, boyutuna, yapışkanlı model olmasına özen gösterilmelidir.

7. Modern Banyoların Küçük Aksesuarları

banyo aksesuar setleri

Tezgâh üstü aksesuarlar mutfak ve banyoda sihirli etkilere sahiptir. Ekonomik oluşları ve boyut olarak küçük yer kaplamalarına rağmen etkileri oldukça büyüktür. Banyonun en küçük parçası olan dekor ürünleri her daim en fazla talep gören banyo aksesuarları arasında yer almaktadır. Özellikle lavabonun genişliği doğrultusunda özenle seçilen diş macunu ve fırçalığı, sıvı sabunluk, küçük çöp kovası, özel kokular, tütsüler ve küçük biblolar banyoya önem verildiğini gösterecektir.

Seçim yapılması esnasında ürünlerin seramik olması banyo için daha isabetli olacaktır. Banyo ürünlerinde son yıllarda siyahın hâkim olduğunu ve siyah seramik sabunluk gibi ürünlerin banyoları süslediğini söylemek mümkündür. Ayrıca klozet kapağının özel renklerde seçilmesi,  klozet fırçası ve kovasının aynı renkte olması, havlu ya da kâğıt aparatının genel konsepte uyması, banyonun gereksiz askılıklarla doldurulmaması küçük objelerin görsel değerini arttıracaktır.

8. Işıldayan Banyolar İçin Aydınlatma

banyo aydınlatması

Evlerin en önemli ayrıntılarından birisi aydınlatma sistemleridir. Ne kadar iyi dekore edilirse edilsin, yeterli şekilde aydınlatılamayan ya da yaratıcı bir aydınlatma sistemine sahip olmayan evler sıradanlığın ötesine geçemeyecektir. Evlerin aydınlatmaya en fazla önem verilen alanlarından birisi de banyolardır. Bu zamana kadar ihmal edilmiş olsa da, son yıllarda banyo aydınlatmalarına ve duvar apliklerine ilginin artması aydınlatma ürünlerinin önde gelen banyo aksesuarları arasında olduğunu göstermektedir.

Banyolarda tavan aydınlatmalarına ek olarak duvar aydınlatma ürünlerinin seçilmesi banyoların genel atmosferinde olumlu bir etki gösterir. Duvar aydınlatmaları ile birlikte;  banyodaki tablola ya da resimler ve itina ile seçilen fayanslar ön plana çıkacaktır. Duvar aydınlatmaları içerisinde en popüler olan modeller apliklerdir. Farklı boyutlarda, şekillerde ve renklerde olması her eve uygun bir aplik bulunabileceğini gösterir. Sarkıt modeller ise giderek banyolarda ağırlığını hissettirmektedir.

SONUÇ

Banyo dekorasyonu küçük ama ince dokunuşlarla sağlanabilir. Güncel banyo aksesuarları modası takip edilerek, bütçeye göre banyoların genel çehresi değiştirilebilir.

Yorum yapın