Modern Mutfak Tasarım Trendleri

Mutfağınızın tasarımını yenilemek ister misiniz? Doğru yere geldiniz.

Modern mutfak tasarımı

Mutfağınızı modernleştirmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız yazının devamında kendi modern mutfak stilinizi keşfedebilirsiniz. Mutfağınızı şık ve yaratıcı bir ortama dönüştürmek için en güncel modern mutfak fikirlerinden başlamalısınız..

Modern mutfak tasarımı trendleri

Eğer minimal iç mekanlardan hoşlanıyorsanız, beyaz sizin için iyi bir başlangıç olacaktır. Basit bir seçim olarak gözükse de beyaz renk doğru kullanım ile, mutfağınızı etkileyici ve çarpıcı bir hale getirebilir.

Mutfak yenileme projeniz için yüksek kalitede net bitişli ürünleri tercih ediyorsanız, beyaz renk bu tür tasarımlarda kendini en iyi gösteren renklerdendir.

Sağladığı tüm kusursuz hissin yanında beyaz kullanımı özen isteyen bir renktir. Bu da mutfağınızı her daim temiz ve düzenli tutmak için yeterince titiz olmanızı gerektirir. Tamamen bembeyaz bir düzen mutfağınızın güzel tasarımını sürdürebilmek için dikkatli ve düzenli bir bakıma ihtiyacı olacaktır.

Klasik stilleri zarif tasarım trendleriyle birleştirin modern klasik mutfak

Daha uzun yıllar dayanabilecek zamansız ancak modern bir mutfak tasarımı mı arıyorsunuz? O zaman, klasik stillerin zarif tasarım trendleriyle birleştiği mutfaklar sizin için iyi bir seçim olacaktır.

öbekli dolap kapaklarında düz renkler ve mat bitiş ile klasik tasarımı modern bir yaklaşımla harmanlayıp ortak zevke uygun hale getirebilirsiniz. Eskilerden beri vazgeçilmez ahşap kaplamalar ile metro seramiklerini bir araya getirip pirinç detaylarla süsleyerek her dönemden izleri bir araya getirerek farklı zevklere hitap edebilirsiniz.

Trend mavi gri pastel renkler

Tamamen beyaz bir mutfağı korumayı düşünmek istemiyor, klasik mutfaktan tamamiyle uzak daha spor ve genç bir yaklaşım peşindeyseniz bu bölüm tam size göre. Son yılların vazgeçilmez trendi gri renk kendi içinde dönem dönem farklı tonları ile ön plana çıksa da mavi-gri pastel tonları her daim trend diyebiliriz.

Gri tonlar zamansız çekiciliği ile modern çizgilerle birleştiğinde detaylarla farklılık yaratmanıza imkân sağlayacaktır. Mutfağınızı mavi gri bir tablo olarak düşünün. Onu renklendirmek size kalmış. İster cesur ahşap bir tezgâh, ister fark yaratan kulplar, desenli seramikler ya da tasarım harikası bir batarya! Bu gri mavi mutfağınıza nasıl sıcaklık katacağınız size kalmış. Bu modern mutfak fikri mutfağınıza mükemmel bir modern tarz sunabilir. 

Doğal ışık
modern mutfakta doğal ışık

Günümüzde modern mutfak tasarımı deyince akla bir çok farklı akım geliyor. Mutfak tasarımları gün geçtikçe gelişiyor, teknoloji ile buluşarak bambaşka bir hal alıyor. Modern mutfak tasarımlarında rolü büyük bir başka faktör ise doğal aydınlatma. Belki sonradan oluşturamayacağınız bir konu ancak nasıl yönlendireceğiniz konusunda hala bir ümit var!

Işığın, bir alanı daha geniş ve daha parlak hale getirebileceği inkâr edilemez. Mutfağınız hangi cephede olursa olsun mutlaka var olan penceresinden aydınlığı olabildiğince içeri çekmeyi hedeflememiz ve mutfak planımızı buna göre yapmamız gerekir.

Aydınlığı engellemeyecek şekilde mutfağınızı planlamak her zaman yeterli aydınlığı sağlamayabilir. Böyle durumlarda açık renkli ve yansıtıcı yüzeyler kullanarak ışığı dağıtmanız gerekir. Tersi durumlarda ise fazla yansımayı önlemek için orta koyulukta mat yüzeyleri tercih ederek fazla dağılımı kontrol edebilirsiniz.

Bu arada, eğer mutfağınız bahçenizin yakınında ise, tüm mutfağınızı aydınlatmanıza yardımcı olacak bir iki katlı, sürgülü bir kapı kurtarıcınız olacaktır. Mutfaktaki hava sirkülasyonunu en sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Şık mat dolaplar

Daha yenilikçi, daha cesur bir mutfak tasarımı peşindeyseniz o zaman biraz risk alalım. Beyaz kadar zor bir yüzey olsa da koyu renkli şık mat dolaplar benzersiz bir etki yaratmak için ihtiyacınız olan her şey! Koyu renk mat dolaplarınızda teknolojinin gücünü kullanarak özel mekanizmalarla birleştirebilir sadece görsel olarak değil kullanım olarak ta benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Klasik yanınızdan vazgeçemiyor ve cesur kalmak istiyorsanız, zeminde ya da tezgâhlarda ahşap kaplamalara yer verebilirsiniz. Koyu renk ve mat yüzeyler sizin için vazgeçilmez, ancak klasik bir modernizm peşindeyseniz o zaman mutfak kapaklarınızı detaylandırabilirsiniz.

Ada mutfak tasarımı
modern mutfak alanları

Modern bir mutfak tasarımına sahip olmak mevcut olanı her zaman tamimiyle değiştirmenizi gerektirmez. Mutfağınızı modernleştirmenin yanında sosyal bir alana dönüştürmek ise hedefiniz o zaman yıkın duvarları! Belki de mutfağınızı evinizin merkezi haline getirmek tam da ihtiyacınız olan şeydir.

Eğer mutfağınız hali hazırda açık konumda ise bir ada mutfak ekleyerek sınırlarını belirginleştirebilir, kendinize daha rahat çalışma alanı yaratırken, mutfakta geçirdiğiniz zamana sevdiklerinizi de dahil ederek daha sosyal bir mutfak ortamı sağlayabilirsiniz.

Küçük mutfağınızın her köşesini kullanın, modern küçük mutfaklar belki tam tersi hissi yaratabilir ancak mutfak dolaplarında fazla detay tercih etmek küçük mutfaklarda göze daha güzel görünüm sağlar. Aynı şekilde büyük mutfaklarda düz ve sonsuz yüzeyler kullanmak ilk görüşte daha olumlu bir etki yaratır. Bu yüzden bir mutfak firmasına girdiğinizde modern tasarımların büyük alanlarda sergilenirken, detaylı klasik tasarımların küçük ölçekte sergilendiğini fark edeceksiniz.

Bu küçük bilgiden sonra esas önemli olan her zamana dış değil, çoğu zaman içtir. Bunu en iyi gerçek aktif kullanıcılar bilir! Elbette ki modern mutfak, ne tarzda olursa olsun kalabalığı ve karmaşayı sevmeyen bir mutfaktır. Modern mutfak tasarımının en önemli amacı mutfağınızın küçük alanını en üst düzeyde kullanıma çıkarmanın yollarını bulmaktır.

Küçük bir mutfağınız varsa, cesaretiniz kırılmasın. Şık ve ferahlatıcı bir mutfağa sahip olmak için küçük alanı en üst düzeyde kullanıma çıkarabilirsiniz. Geri kalan detaylar zevkinize kalmış! Şık bir beton tezgâh, döküm demir radyatör! Belki de o sevmediğiniz radyatörü değiştirip bir tasarım ürünü olarak mutfağınıza katmanın vakti gelmiştir.

Mutfağınıza doğal malzemeler ekleyin.
Modern ahşap mutfak

Eski bir tercih olarak gözükse de ürün çeşitliliği ve sağladığı sımsıcak his ile ahşap, modern mutfak tasarımının hala çok kuvvetli bir parçası. Soğuk malzemeleri dengeleyip size sımsıcak bir ortam sunan ahşap malzemelerin her zaman doğalını tercih etmekten yana olsak ta kimi zaman bütçemiz yeterli olamayabiliyor. Doğal kaplamalar tercih ederek doğallığa tutunabilir, yapak kaplamalar tercih ederek görsel hissi halen mutfağınızda tutabilirsiniz.

Endüstriden ilham alan öğelerin son yıllarda popülerleşmesi, genç ve modern mutfak tasarımlarının bir parçası haline geldi. Endüstrilerden ilham alan ürünler kullanarak mutfağınızın modern görünümünü artırabilirsiniz. Çıplak ampuller, metal kafes tasarımlar, işlenmemiş ahşap yüzeyler ve beton detaylar endüstriyel modern tarzı yakalamanıza yardımcı olacak!

Modern tasarım
Modern Country Mutfak

Country tarzı kendine has, her dönemde kendini farklı ifade edebilen bir yapıya sahiptir. Bu da onu modern tasarım dünyasındaki en önemli seçeneklerden biri haline getirir.

Modern country tasarımın zamansızlığı ile mutfağınız tüm dokusu ile öne çıkacak bir tasarıma sahip olabilir. Ayrıca, bu tasarım modern cihazların eklediği dokunuşlarla geliştirilebilir. Sade bir his yaratabilen minimalist ama dokusunda şık bir iç mekânınız olabilir. Sizlere kendinizi Fransız kasabalarında hissettirebilir.

Bahsettiğimiz tüm bu modern mutfak tasarım fikirleri, mutfağınızın ve tüm evinizin genel görünümünü geliştirmenize yardımcı olabilir. Mutfağınızın büyüklüğü ne olursa olsun, alanınızı canlı ve ferah bir yere dönüştürmeniz her zaman mümkün.

Doğal olarak, mutfak tasarımı söz konusu olduğunda, herkes kendi zevkine, standartlarına ve gereksinimlerine göre seçimler yapmalıdır. Bu nedenle, bütçenize ve kişiliğinize uyacak en iyi modern mutfak tasarımını belirleyip kararlarınıza bu doğrultuda vermelisiniz.

Mutfağınızı yenilemek, sizin ve aileniz için konforlu ve modern bir hale getirmek ister misiniz? Yukarıda belirtilen modern tasarım fikirlerinden birini seçebilir, bu tasarımlarda kullanılan renkler, malzemeler ve detaylar konusunda araştırma yaparak işe başlayabilirsiniz.

Tasarımın yanı sıra, mutfak söz konusu olduğunda zamanın yıpratıcı etkisine karşı dayanıklı, çevreye dost, en iyi malzemeleri seçmek en doğrusu olur. Mutfağınızı tasarlamanın her zaman dönemsel bir bütçe ile ilgili olmadığını, uzun vadede hayatınıza katacağı değerleri ön planda tutabilirsiniz. Mutfağınızı bütçenizin tamamını harcamadan küçük ve gerekli dokunuşlarla güzel bir yere dönüştürmek her zaman mümkün.

Şık ve kaliteli armatürleri seçerek ve bunları doğru malzeme ve renklerle bir araya getirmek mutfağınızı evinizin favori mekânı haline getirebilir. Mutfağınız aileniz ve arkadaşlarınızla kaliteli zaman geçirmenizi sağlayan sosyal bir alana dönüşebilir.

Mutfak tasarım trendleri ve mutfak üreticileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için mutfaklar hakkındaki videolarımıza göz atın! Youtube’daki kanalımıza abone olarak yeni gelecek yararlı videolarımızdan ilk siz haberdar olabilirsiniz.

anahtar teslim proje teklifi

İç Mimari Proje Uygulama Takibi

Proje Uygulama Takibi İç mimari projeniz mükemmel olabilir! Ancak sadece kağıt üzerinde. Uygulamasını üstlendiğiniz projenizde, en iyi ustalarınız ile de çalışsanız, projeniz bambaşka sonlanabilir.  İç

Read More »
icmimarlikistanbulprojesi

TV Ünitesi Tasarımı

Televizyon Ünitesi Tasarlanırken nelere dikkat edilmelidir? Konumlandırma TV üntesinin yer aldığı duvar, kişinin görüntüsüne en çok mağruz kaldığı alandır. Bu nedenle bu duvardaki tasarım; malzeme,

Read More »

⭐️Emaar 2+1 Daire Tasarımı⭐️⠀ 🔻Projemizin öncesi ve sonrası videolarını YouTube hesabımızdan inceleyebilirsiniz. Link profilde!🔝⠀ ⠀ 🏡 A’dan Z’ye Anahtar Teslim proje hizmetimiz için +905330155702 no’lu numaradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.⠀ ⠀ ⠀ #icmimar #nurol #nurollife #nurollifeseyrantepe #nurollifetower #vadistanbul #vadistanbulpark #vadistanbulteras #homdesigncenter #zorlu #zorlucenter #zorluavm #zorluresidence #zorluresidences #emaar #emaarsquare #emaarproperties #emaarsquaremall #istanbulrealestate #istanbulturkey #investinistanbul #investinturkey #turkeylovers #turkeylove #istanbullife #istanbulhome #istanbulhomes #istanbulhotels #istanbuldesigner #istanbuldesign

View on Instagram https://ift.tt/3bftxih Related Posts:Online Fotokopi – Online renkli çıktı almak avantajlı mı?testKariyer

Read More »

Yorum yapın