2017 Banyo Fayans Trendleri

2017 Banyo Fayans Trendleri

Islak hacimde fayans kullanımı, temizliği ve görüntüsü açısından vazgeçilmez bir malzeme. Bu sene karşılaşacağımız yeni fayans trendleri, banyo konseptlerimizde hem minimalist hem de maximalist yaklaşıma uyacak tasarımlarla karşı karşıyayız.

Monokrom Desenler

İşçilik ve zanaatkârlığın, fabrikasyon üretimdense el emeğinin değerinin anlaşılmaya başlandığı bu yıl desenli fayanslarla sıkça karşılaşacağız. Banyolarımızın arka planını oluşturacak fayanslarda desen tekrarından kaçındığımız, farklı desenleri bir araya getirdiğimiz tasarımlarla tercih edeceğiz.

Bal Peteği

2017’nin eğer bir şekli varsa bu kesinlikle altıgen yani bal peteği. Tasarımcılar, klasik dörtgen fayanslardan kaçınarak bu sene bal peteği formlar üzerine yoğunlaşıyor. Gri, lacivert ve sarı yoğunluklu tonlardaki bu fayanslar, banyolarımıza boyut katacak.

Renkli Desenler

Özellikle minimal ürün tercihlerin yapıldığı banyolarda, tek duvar renkli fayans uygulaması, o bölgeyi odak noktası haline getirmektedir. Fayansın detayında yer alan çarpıcı rengin, küçük aksesuarlarla desteklenmesi banyolarınıza estetik bir denge katacaktır.

Kahve Tonları

Kahverengi tonları, uzun zamandan beri banyolarımızda tercih etmediğimiz renklerdi. Ancak kızıl kahveler, kakao tonları ve takiben oluşan doğal kahveler banyolarımızda yerini almak üzere. Eskitmeler ve renk geçişlerinin, farklı geometrik şekillerin yer alacağı bu fayanslar, ahşap mobilyalarınızla güzel bir uyum yakalayacaktır.

Uzun formlar

Bu sene klasik dörtgen fayansları tamamıyla hayatımızdan çıkarıyoruz. Tersine arayışın sürdüğü bu yıl, özellikle banyo duvarlarında karşılaşacağımız ince, uzun, gri ve lacivert tonları arasında dolaşacak fayans kaplamalar güçlü bir trend olma yolunda.

 Pul Desen

2016 yılında başlayan, balık pulu deseni, 2017 yılında da tüm hızıyla banyolarımıza geliyor. Alacalı, parlak, mavi desenlerdeki bu fayanslar kahve tonları ile de kullanılacak ve yapısı gereği banyolarımıza yumuşak bir boyut kazandıracak. Denizi, kumsalı, doğalı banyolarımızda işlediğimiz bu sene balık pulu deseni vazgeçilmezlerimiz arasında.

Dikey Formlar

Klasik yatay döşenen fayansların aksine bu sene akış yönü yukarıdan aşağıya. Dikey ve yatay döşemelerin birlikte kullanılacağı bu sene, farklı tonların birlikte döşenmesi ile banyolarda yeni bir perspektif oluşturacağa benziyor.

Renkli Parçalar

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu sene greenery yani yeşilin senesi. Bu sene banyolarımızda da göreceğimiz bu renkle denk enerjiler barındıran açık ve canlı renkleri mozaikler olarak fayanslarımızda da hissedeceğiz. Doğal ahşap mobilyalar ile oluşturdukları dengeyle birlikte bu mozaikler banyolarınıza enerji getirecek.

Yorum yapın