Bütün Gün Çalışmak İsteyeceğiniz 10 Etkileyici Ofis Tasarımı

Bazı çalışma ortamları sıkıcı ve boğucu olabilir ancak birazdan sayacaklarımız kesinlikle bunlardan değil. Şahane bir ofis tasarımı ve ferah çalışma ortamı arıyorsanız aşağıda dünyanın en iyi ofis tasarımına sahip çalışma ortamlarını bulabileceksiniz.

Bilim insanları, görselliğin beyindeki etkisinin çok büyük olduğunu ispatladı. Bulunulan ortamdaki renkler ve dizayn insan beynini uyarıcı etkilere sahiptir. Bu nedenle gün boyu çalışılan ofisler kişilerin sıkılmadan verimli bir şekilde çalışabilmeleri için özel olarak dizayn edilir. Çağımız teknolojisi internet ile artık pek çok alanda bilgisayar başında çalışılıyor. Ofis çalışanlarının uzun saatler bilgisayar başında çalışmalarını verimli ve eğlenceli hale getirmek için dünyada ve ülkemizde şirketler farklı ofis tasarımları ile motive edici özelliklerde etkileyici ofisler hazırlıyor. Yazımızda dünyadan ve ülkemizden örnekler ile etkileyici ofis tasarımlarını tanıtacağız. İşte dünyanın ve Türkiye’nin en etkileyici 10 ofis tasarımı:

1. Google İsviçre Zürih Ofisi

google zürih ofisi

Google dünyanın en büyük arama motoru ve bilgisayar hizmetleri şirketi olarak birbirinden etkileyici ofisleri ile dikkat çekiyor. Google yaratıcılığın çok önemli olduğu ilkesi ile özel olarak tasarladığı ofislerinde çalışanların yaratıcılıklarını ortaya çıkartabilecekleri etkileyici tasarımlar yapıyor. Bu ilginç ofis tasarımlarından biri de İsviçre Zürih’te bulunan Google ofisidir. Ofis çok yüksek ve geniş bir alana kurulmuştur.

Ofis çalışanlarının her türlü ihtiyacını karşılayabileceği modern tasarım içerisinde mutfak ve yemekhane bölümlerine çok özen gösterilmiştir. Ofis çalışanlarının hemen ulaşabileceği birçok mutfak bulunuyor. Katlar arasında kaydırak ve itfaiye direkleri yerleştirilmiş. Çalışanlar hem yürüyerek vakit kaybetmeyip hem de eğlenebiliyorlar. Dinlenme saatlerinde sakin ve sessiz bir yer arayan ofis elemanları için akvaryum ve kütüphane bulunuyor. Google’ın bu ofis tasarımı oldukça ilginç ve etkileyici yapıda.

2. Red Bull Londra Soho Ofisi

Redbull Londra Ofisi

Red Bull’un Soho’da bulunan ofisi oldukça sıra dışı ve farklı bir çalışma alanı örneğidir. 5 eski birahaneden ofise dönüştürülen bağımsız binalardan oluşuyor. Yüksekliği ve zemini aynı olmayan binalar birlikte bir ofisi oluşturuyor ve bu durum oldukça esrarengiz bir ofis tarzı sunuyor. Sıradan ofis tarzının tamamen dışında olan Red Bull Ofisi farklı tasarımı ile dikkat çekiyor. Red Bull yalnızca bir enerji içeceği markası olmayan 100 tane yaratıcı gencin bir araya gelip çalıştığı yaratıcı fikirler ile farklı buluşlar yaptığı bir yerdir. Ofis eski binalara kurulmuş olduğundan daha rahat ve serbest bir ortam hissi veriyor. Geceleri bara dönüştürülen bir karşılama masası gençlerin yaratıcı özelliğini sergiliyor.

3. Comvent İtalya Milan Ofisi

Comvent Milano Ofisi

Büyük bir giyim markası olan Comvent İtalya Milan’da kurduğu ofisi ile adeta dünyanın en havalı ofis tasarımını sergiliyor. Firma ofis arayışı içine girdiğinde kullanılmayan eski bir sinema salonunu seçiyor. Boş sinema salonunun oldukça ilginç bir dizayn ile düzenlenmesi sonucu çok havalı bir ofis örneği ortaya çıkıyor. Salonun üst kısmına modern bir kaykay pisti kuruluyor. Ofis çalışanlarının hem çalışıp hem eğlenebilecekleri bir tarz yaratılıyor. Demir direkler ve ışıklandırmalar salonda çok farklı bir ambiyans yaratıyor.

4. Facebook Kaliforniya Ofisi

Facebook Kaliforniya Ofisi

Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım ağı olan Facebook Kaliforniya’da kurduğu etkileyici ofisini kullanıcılarının fikirlerini değerlendirerek kuruyor. Kendi paylaşım platformunda oluşturduğu bir anket ile kullanıcılarına bir ofisin nasıl olması gerektiğini, ofis çalışanlarının neler isteyebileceğini, ihtiyaçlarını ve isteklerini soruyor. Anket sonuçlarına göre oldukça değişik bir ofis tasarımı oluşturuyor.

Ofis içerisinde bir kaykay pisti ve müzik kaydı yapılabilecek bir DJ platformu bulunuyor. Ofis çalışanlarının eğlenme değil dinlenmeyi tercih ettiklerinde kullanabilecekleri açık alanları ve dinlenme odaları bulunuyor. Çok modern tasarımlar ile düzenlenmiş olan ofiste her gün ofis çalışanlarının 750 milyon kullanıcı ile çalıştıkları düşünüldüğünde ofis tasarımının yerinde olduğunu düşünmemek elde değil. Facebook ofis çalışanlarının ihtiyaçları için aklınıza gelen tüm imkânları sunuyor.

5. Selgas Cano İspanya Madrid Ofisi

Selgas Cano Madrid Ofisi

İspanya’nın Madrid şehrinde hizmet veren bir mimarlık firması olan Selgas Cano, ilginç ofis tasarımı ile dikkat çekiyor. Ofis dünyanın en huzurlu ofisi olma özelliğini taşıyor. Ormanlık bir alan içerisinde yer alan ofisin yarısı yer altında yarısı yer üstünde yer alıyor. Ofis çalışanları istediklerinde açık alanda bulunan masalarında oturup doğayla baş başa çalışabiliyorlar. Aydınlık ve renkli çalışma alanları ile dünyanın en etkileyici ofislerinden biri olarak biliniyor.

Iwan Baan isimli tasarımcı tarafından dizayn edilen ofis ilgi çekici özellikleri ile öne çıkıyor. Huzurlu ofis içerisinde eğlenceli oyun alanları ve şık yemek salonları bulunuyor. Aydınlatmanın önemi üzerinde durularak huzur veren bir çalışma ortamı tasarlanmış. Ofis çalışanlarının huzurlu ve doğal bir ortamda daha verimli olacakları düşünülerek tasarlanmıştır. Yemyeşil bir ormanın içinde çalışma masaları camlı bölmeler şeklinde hazırlanış olan ofis doğanın içinde çalışmanın konforunu sunuyor.

6. Parliament Portland Oregon Ofisi

Parliament Portland Ofisi

Parliament şirketinin Portland Oregon’da bulunan ofisi sıra dışı tasarımı ile ofis çalışanlarının rahat ve mutlu bir ortamda bulunabilmeleri için tasarlanmıştır. Ofis tasarımı dünya üzerinde görülen etkileyici ofis tasarımlarına göre farklı bir özellik taşıyor. Çünkü ofiste geri dönüşüm ürünleri kullanılıyor. Pizza fırını, eski sokak tabelaları, kilise odunları, ayı postu gibi birbirinden ilginç geri dönüşüm ürünü ofis tasarımında yer alıyor. Birbirine uygun ve uyumlu şekilde dizayn edilen geri dönüşüm ürünleri ofisin tasarım özelliğini oluşturuyor. Doğal ve rahat bir görünüm sunan ofis dünyanın en ilginç ofis tasarımı olarak biliniyor.

7. Dtac Headquarters Bangkok Ofisi

Dtac Bangkok Ofisi

Dtac 6 farklı ofisini aynı çatı altında toplayarak daha verimli çalışmak amacıyla 650.000 metrekarelik bir alana Tayland’ın en büyük ofisini kurdu. Bangkok’da bulunan ofis çok geniş bir alana kurulan ve içerisinde ofis çalışanları için çeşitli faaliyet alanlarını barındıran bir ofistir. Dtac markasının çalışma prensibi olan ‘’oyna öğren’’ sloganına uygun olarak amfi tiyatro şeklinde kütüphane, masa tenisi, koşu pisti ve konser alanları gibi sosyal faaliyet imkânları sunuyor.

Ofis çalışanlarının verimli çalışabilmeleri için yüz yüze ilişkiler içinde olması gerektiğini savunan firma sohbet odaları, özgür toplantı alanları, piknik masası, yemek masası gibi birlikte sosyalleşme alanları kurmuştur. Bunun yanı sıra binanın çatı terasına Bangkok’un ufuk çizgisini göre bir seyir alanı yapılmıştır. Ofis çalışanlarının istediklerinde çıkıp manzara eşliğinde rahatlamaları amaçlanmıştır. Çalışma alanında verimliliğin artırılması amacıyla her türlü farklı aktivite düşünülmüştür.

8. Gitti Gidiyor İstanbul Ofisi

Gittigidiyor İstanbul Ofisi

Etkileyici ofis tasarımlarına Türkiye’den verilebilecek en güzel örneklerden biri Gitti Gidiyor şirketinin İstanbul Ataşehir’de bulunan ofisidir. Ofis tek kat olarak 2000 metrekarelik bir alana kurulmuştur. Ofis tasarımı oldukça renkli olarak düzenlenmiştir. Ofis yöneticileri de dâhil olmak üzere tüm ofis açık alanlarda çalışıyor. Ofiste şehir isimleri ile adlandırılmış olan 12 adet toplantı salonu yer alıyor. Ofis yeşil bir alana bakıyor ve doğa manzarasında çalışma şansı sunuyor.

Ofis içerisinde de küçük ağaçlar ve çiçekler tasarım için kullanılmış. Ofisin bir bölümüne bahçeye bakan iki kişilik koltuklar yerleştirilmiş.  Çalışanlar istediğinde bu alanlarda dinlenip istediklerinde laptoplarını alıp doğa manzarası eşliğinde çalışabiliyorlar. Ofis içerisinde langırt gibi oyun sahaları oluşturulmuş. Ofis içerisinde istediklerinde arkadaşları ile oyunlar oynayıp eğlenebiliyorlar. Ofis çalışanlarının çalışma saatleri içerisinde daha verimli çalışabilmeleri için eğlenip stres atabilecekleri imkânlar yaratılmıştır.

Ofis binası tüm duvarı kaplayan büyük camlar şeklinde düzenlenen bina tasarımı ile hem çok aydınlık ve ferah bir ortam oluşturulmuş hem de ofis çalışanlarının doğa manzarası eşliğinde sıkılmadan çalışabilmeleri sağlanmıştır. Koltuk seçimlerinde doğru tercihler yapılmış, canlı ve farklı renkler kullanılarak enerjik bir ortam yaratılmıştır. Türkiye’nin en büyük satış platformu olan Gitti Gidiyor’un ofis binası ülkemizde etkileyici ofis örnekleri arasında önemli bir yere sahiptir.

9. Sahibinden İstanbul Ofisi

SAhibinden İstanbul Ofisi

Sahibinden.com sitesinin İstanbul Ataşehir’de bulunan ofisi 5000 metrekarelik çok geniş bir alana kurulmuştur. Ofis içerisinde tüm alanın çevresi koşu bandı ve yürüyüş alanı olarak düzenlenmiştir. 250 metrelik yolda gingerlarla dolaşmak ve ofis içinde bir yerden başka bir yere gitmek mümkündür.  Yürüyüş yolu küçük ağaçlar ve çiçekler ile donatılıp kişinin kendini doğada hissetmesi sağlanmıştır. Çok modern bir tasarım ile hazırlanan bina içerisinde profesyonelce düzenlenen botanik bir bahçe bulunmaktadır.

Binanın alt katında 150 kişilik bir konferans salonu bulunuyor. Ofis içerisinde fitness salonu gün boyu çalışanların kullanımına açık oluyor. Türkiye’nin en tanınan satış sitelerinden biri olan Sahibinden.com geniş bir alana kurulan ofis içerisinde çalışanların ihtiyaçlarını karşılamanın dışında sıkılmadan mutlu ve verimli çalışabilmeleri için çeşitli aktiviteler için imkânlar sunuyor. Spor ve eğlence alanları ofis çalışanlarının dinlenme saatlerinde stres atmaları için özel olarak tasarlanmıştır.

10. Yemek Sepeti İstanbul Ofisi

Yemeksepeti İstanbul Ofisi

Yemek sepeti firmasının 2012 yılında taşınarak Balmumcu’da kurduğu ofisi Türkiye’de bulunan en etkileyici ofislerden biridir. Yemek Sepeti ofisinin Google’ı örnek alarak tasarladığı biliniyor. Yemek Sepeti kampüs olarak isimlendirilen ofis aynı zamanda firmanın merkez binası olma özelliğini taşıyor. Ülkenin yemek alanında en büyük firması olan Yemek Sepeti büyüleyici güzellikteki ofisi ile de öne çıkıyor.

Ofis içerisindeki mobilya ve dekorasyon malzemeleri rengârenk ve cıvıl cıvıl bir tasarım ile oluşturulmuş. Ofis içerisinde çalışanların eğlenmeleri için playstation odaları, langırt ve kum torbası gibi eğlenceli aktivite olanakları var. Dinlenirken masaj yaptırmak isteyenler için masörleri ile donanımlı bir masaj salonu bulunuyor. Ofis çalışanlarının özel telefon konuşmalarını yapabilmeleri için şeffaf telefon kulübeleri oluşturulmuş. Bu tasarım hem çalışanın ihtiyacını karşılarken hem de ofis ortamında sıra dışı bir güzellik katmış.

Ofis tasarımı çalışanların konforu ön planda tutularak düzenlenmiştir. Ofis içinde duvarlarda ve tavanlarda yemek yiyen çizgi film karakterlerinden oluşan değişik dekorlar görmeniz mümkün. Yemek firması olduğu için yemek ön planda tutulan dekor olsa da ilginç figürler ile desteklenerek sıra dışı bir dizayn oluşturulmuş. Ofis dışına yapılan basketbol sahası çalışanların hava alıp spor yapmalarını sağlıyor. Yemek Sepeti’nin diğer şehirlerde bulunan ofisleri de oldukça özel dizayn edilmiş olsa da ana merkezi olan İstanbul Ofisi oldukça etkileyici bir tasarım ile düzenlenmiştir.

SONUÇ

Birbirinden etkileyici ofis tasarımlarını inceledik. Gelişen sektörler ile birlikte firmalar, çalışanlarının verimliliğini artırmak için son yıllarda bu tarz olumlu değişikliklere sıklıkla gitmekte. Siz de işyerinizden maksimum verim almak için kaliteli bir ofis tasarımı düşünüyorsanız, bu bağlantıdan ofis tasarımı maliyet hesabınızı kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Yorum yapın