Modern Türk İç Mimari Tasarımlar

Modern Türk İç Mimari Tasarımlar

Türk inşaat sektöründeki son yıllarda büyük bir yükseliş kaydetti. Türkiye’de öne çıkan, trend belirleyen yeni ürünler ve uygulamalar tüm iç mimarlara güzel projeler üretmeleri için yarar sağladı. Bu yeni yükselişle, gelişen teknoloji ve değişen yaşam şartları ile birlikte Türk evleri bugün bambaşka bir hal aldı. 

Türk İç Mekan Tasarımı

Geleneksel Türk tasarımları bize zengin detaylı mobilyaları ve Osmanlı dönemine özgü abartılı desenleri hatırlatıyor olabilir. Ancak günümüzde tasarımcılar iç mekânlar için zengin geleneksel tasarımlar yerine, Batı ülkelerinden ilham alarak tasarımlar yapmaya başladılar. Son zamanlarda, yeni iç mimar tasarımcılar, zengin Türk mirasını çağdaş tasarımlarla harmanlayan eşsiz bir tarz geliştirmişlerdir.

Eviniz İçin Doğru Ürünleri Seçin

Türkiye’de, yeni eviniz veya iş yeriniz için benzersiz tasarım öğeleri sunan bir çok önemli firma var. Gelin birlikte inceleyelim. 

Nurus

NURUS, ofisler için yeni ve modern mobilyalar yaratan bir tasarım firmasıdır. Şık bir ofis tasarımı için mutlaka gözden atılması gereken firmalar arasındadır.

Faruk Malhan

Faruk Malhan Koleksiyonları, en son teknolojiyi kullanarak, ustalık gerektiren ince bir mobilya serisi ile karşımıza çıkıyor. Modaya uygun ve yenilikçi mobilyalar üretmek için ince işçiliği modern teknolojiyle birleştirerek çok özel mobilyalar üretiyorlar. Bu mobilya yelpazesi, evinizin havasını zenginleştirecektir.

İlio

Doğru unsurlarını iç mekanlarınızda tercih etmek size çağdaş bir his verecektir. Aksesuarlarda bu etkiyi yaratmak ta seçeneklerden biridir. İlio’nun özel cam tasarımları evinizin dengesini tamamiyle baştan yaratacaktır.

Antrepo

Antrepo, sürdürülebilir bir çevre yaratmaya çalışan bir tasarım firmasıdır. Evinizi güzelleştirmek için kullanılabilecek yaratıcı nesneler üretmek için geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıyorlar.

Geleneksel Evler, Modern Tasarımlar

Türk dekoru temelinde zengin ve gösterişlidir; her eve sıcak bir ortam sağlamak esas hedeflerindendir. Geleneksel Türk evleri denince akla, zengin tonlarda güzel el yapımı halılar, karmaşık desenleri ile seramikler, egzotik Türk aydınlatmalar ve ilginç bakır eşyalar aklımıza ilk gelenlerdendir. Renkli kumaşlar, ağır işçilikler ve mobilyalarda sıklıkla kullanılır. Büyük boy renkli cam pencereler, detaylı kapılar, bol miktarda ahşap panel ve çiçek duvar motifleri geleneksel bir Türk evinin önemli unsurlarındandır. 

Bununla birlikte, tasarım eğilimleri zamanla değişmekte ve büyümektedir. Mimari tasarımlar zamanla geliştikçe, Türk evlerinin iç tasarımları da buna uygun olarak değişmektedir. Genç ve modern nesiller, çağdaş yapıların çoğunu minimalist ve şık iç mekanlarla kucaklıyor. Birçok yeni modern ev, geleneksel tasarımdan uzaklaşarak cam ve metal gibi rustik temalı malzemeler tercih ediyorlar.

Modern Türk Evlerindeki Yeni İç Mekan Tasarımları

Yeni trendler, geleneksel parlak tonların dışında yumuşak tonlarda boyanmış duvarları desteklemektedir. Soft renkler ve malzeme çeşitliliği trend belirleyicilerdir. Yeni tasarımcılar ilham için zengin geleneksel miraslarına günümüzde farklı bir yaklaşımla geri dönüyor; altın ve bakır malzemelerin cömert kullanımı ve geleneksel halı ve fayanslarla ilgili ayrıntılı çalışmalar günümüzde yeni versiyonları ile karşımıza çıkıyor. 

Geleneksel ile Modern Tasarımın Birlikteliği

Türkiye, dünyada halılarıyla tanınıyor. Bugün, tasarımcılar bu geleneksel öğeye yeni ve çağdaş bir görünüm kazandırmak için yollar ve araçlar geliştiriyorlar. Mesela Umut Demirel Tasarım Stüdyosu, eski ve geleneksel bir halıyı modern tasarımlarla yeniledi. Halı parçalarını, çarpıcı bir sanat eseri yaratmak için çeşitli ve uyumlu parçalarla tekrar tasarladı.

Türkler için çayın yeri bambaşkadır; Çay, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Bunu göz önünde tutularak, tasarımcı Erdem Akan Eastmeetswest Çay Bardağı tasarımında doğunun geleneğiyle batının bakış açısını bir araya getirmiştir.

Tasarımcı Şule Koç, özgün bir tasarım oluşturmak için geleneksel Türk mozaik tekniğini doğal taşlarla değiştirdi. Şule Koç normal şekilleri dikdörtgen biçimli tasarımlarla değiştirdi.

Sonuç: Türk Tasarımcıların Beklentisi

Özetle, Türk iç mekan tasarımcılarının geleceği, Türk ustaları ve yetenekli çalışanlardır. Ustaların el sanatları, gelecekte Türk tasarımcıları üzerinde büyük etkisi olacaktır.

Türkiye’nin geleneksel materyalleri ve el yapımı antika mobilyaları, genellikle Türk genç neslinin büyüyen nüfusuna hitap eden modern tasarımlara dahil edilmeye devam edecektir. Genç tasarımcılar moda bilincine sahipler ve Türkiye’nin hızla büyüyen ekonomisine aitler. Türkiye’nin tasarım sektörünü güçlendirmek yeni ve genç kuşağın görevidir.

Türkiye’nin genç kuşakları modern ve şık ev tasarımlarının sıkı takipçileridir. Türk evleri için yüksek kaliteli tasarımcılara büyük bir talep var; bu nedenle, iç tasarım sektörünün büyümesi kaçınılmazdır.

Yorum yapın